RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldsomt VLCC-rally(Ny)

Sist oppdatert:
Økt aktivitet og lave amerikanske oljelagere, har ført til et voldsomt rally i stortankratene. John Fredriksen & Co. kan registrere at VLCC-ratene gikk i taket natt til fredag
Nytt: Oppdatert med slutnigner og kommentarer

Ratene i stortankmarkedet gikk i taket torsdag og fredag. Bakgrunnen var svake amerikanske oljelagertall. Aktiviteten i stortankmarkedet har også tatt seg markert opp den siste uken.

Ifølge befraktningsmeglere iMarkedet har vært i kontakt med fredag morgen, steg VLCC-ratene fra den Arabiske Gulf til Fjerne Østen til WS 150. Dette tilsvarer ca. 100.000 dollar pr. dag for rederne.

Også på andre ruter var det kraftig oppgangen i ratene. VLCC-ratene fra den Arabiske Gulf og vestover steg til ws 120 fra ws 105 i løept av natten.

- Det er nå opp mot 100 prosent utnyttelse av flåten. I tillegg orkaner og tyfoner ført til mye dårlig vær og ikke minst at det har vært 15-15 VLCC-laster for oktober som gått vestover, sier en befraktningsmeglere til iMarkedet.

Det store antallet laster til USA og Vesten har ifølge megleren ført til et kraftig press oppover på ratene fra Midtøsten til Østen og han ser nå en meget kort liste med ledige skip for november som følge av det store antallet skip som nå er på vei til Vesten.

En VLCC bruker omkring 70 dager på en rundtur fra den Arabiske Gulf til US Gulf, mens en tilsvarende rundreise til Sør-Korea tar knappe 40 dager.

- Vi forventer et knallsterkt høst/vintermarked men er mer usikre på andre halvdel 2005 da flåten øker relativt kraftig, sier befraktningsmegleren til iMarkedet.

Blant slutningen gjort i løpet av natten er VLCC'en Astro Leon fra den arabiske gulf til Singapore på worldscale 147,5. VLCC'en laster 14. oktober.

Videre er Astro Carina sluttet på ws 157,5 fra Gulfen til Thailand og laster 18. oktober, mens VLCC'en Iran Noor er sluttet på ws 165 på en kort reise fra Gulfen til Rødehavet med lasting 22. oktober.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere