Voldstiltalt fotballspiller drar på treningsleir

Mens fotballspillerens medtiltalte satt på tiltalebenken dro han på treningsleir.

18.02.14 08:47

(dt.no): I dag fortsetter straffesaken mot fotballspilleren og hans kamerater, som er tiltalt for flere tilfeller av grov vold på byen i fjor.

Før tingrettsdommer Laila Ingebrigtsen hever retten tirsdag ettermiddag, har fotballspilleren for lengst forlatt tingrettens sal 12, for å reise på treningsleir med lagkameratene. Fotballspilleren har blitt fritatt fra å følge hele rettssaken, skriver Drammens Tidende.

Han er tiltalt for tre grove voldsepisoder på byen i Drammen i fjor. Fotballspilleren nekter straffskyld, og sier at han prøvde å gå i mellom for å stoppe volden. Det er derfor han fikk blod fra en av de fornærmede på sko og skjorte.

I dag skal tingretten få høre om den tredje voldsepisoden som fotballspilleren er tiltalt for. En junikveld i fjor skal han, ifølge tiltalen, ha slått en 22-åring i ansiktet med knyttet hånd. 22-åringen brakk en fortann.

Fotballspilleren sier at han bare dyttet 22-åringen hardt for å komme seg vekk. Ifølge ham var det 22-åringen som var ute etter å slåss.

Fotballspilleren sier han var sammen med en kamerat, som kan bevise at hans versjon er rett. Denne kameraten er som sunket i jorden. Hverken påtalemyndighet, politiet eller forsvaret har lykkes å komme i kontakt med mannen. Både besøk hjemme hos mannen og på mannens arbeidsplass har vært uten resultat. Han er stevnet som vitne, men det er høyst uklart om han møter.

LES OGSÅ: Voldstiltalt redd for fotballkarrieren.

- Jeg har vegret meg mot å gå på byen etter dette

I går møtte seks vitner i retten for å fortelle om to av voldsepisodene fotballspilleren er tiltalt for. Også to kamerater av mannen er tiltalt for å ha vært delaktige i denne voldsutøvelsen. En 24 år gammel mann måtte sy 15 sting i hode og ansikt, fikk skader på flere tenner og hjernerystelse. Mannen skal ha blitt slått i bakken av de tre kameratene, som skal ha fortsatt å slå og sparke mannen. Han ble liggende trengt i et hjørne utenfor et av byens gatekjøkken. Ifølge vitnene skal mennene også ha kastet bord og stoler på 24-åringen mens han lå på bakken.

– Jeg husker ikke noe fra hendelsen, men jeg har blitt fortalt av andre at jeg ble slått og sparket, fortalte 24-åringen i retten i går.

Forklaringen hans var preget av hukommelsestap. På de fleste spørsmål er svaret “Jeg husker ikke”.

– Jeg har vegret meg mot å gå på byen etter dette, det er litt bedre nå, sier 24-åringen.

Påtalemyndigheten mener volden mot 24-åringen skjedde uprovosert. 24-åringen sier han reagerte på at de tre kameratene hadde klapset til ei jente, og ba dem om å stoppe.

Bare minutter tidligere skal mennene ifølge tiltalen ha slått og sparket en 26 år gammel mann. Han rømte inn i en taxi for å slippe unna mennene.

– Jeg husker at jeg havnet i bakken to ganger, så løp jeg inn i en taxi, jeg åpnet vinduet for å rope etter kona, da ble jeg truffet av et slag i kjeven, forteller 26-åringen.

De tre tiltalte nekter for å ha utøvd vold. De forteller at de måtte forsvare seg når først 26-åringen, så 24-åringen gikk til angrep.

LES OGSÅ: Fotballspiller voldstiltalt.

Dømt for grov vold i fjor

Fotballspilleren er tidligere voldsdømt. Fjerde januar i år slapp han ut etter å ha sonet en dom på 60 dager. Mannen er dømt for å ha slått med knyttet neve, slik at en mann fikk brudd i nesebeinet som måtte behandles med operasjon, kutt i leppen som måtte sys og store hevelser i ansiktet.

Både tingretten og lagmannsretten mener disse slagene utvilsomt var en villet handling fra fotballspilleren, som måtte forstå at slag med knyttet neve i ansiktet ville føre til skader.

Mannens fotballklubb skrev i en pressemelding mandag at de er kjent med fotballspillerens tiltale og dom for voldsutøvelse.

– For oss som klubb er det viktig å understreke at vi skal være en arbeidsgiver som skal legge til rette for at våre medarbeidere utvikler seg som både spillere og mennesker. Det som har skjedd hører fortiden til, skriver klubben i pressemeldingen.

De skriver videre at klubbens ledelse har arbeidet med å bevisstgjøre fotballspilleren om hva som kreves av en toppfotballspiller av holdninger og atferd på og utenfor banen.

– Jeg har tenkt mye på begge sakene, jeg har skjønt at det kan ødelegge fotballkarrieren min. Det er ikke hyggelig, jeg har lært av dette, nå prøver jeg å ta avstand fra slike situasjoner, sa fotballspilleren da han forklarte seg i retten mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.