Clemens Saers ble arbeidsufør etter at han i 2014 ble angrepet av en elev mens han underviste på Oslo Handelsgymnasium.

Onsdag fikk han et brev med en beklagelse fra Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV), skriver Utdanningsnytt.

– Endelig, på min 71-årsdag, kommenter Saers.

Les også: Clemens Saers ble tilkjent erstatning på 350.000 kroner: – Vet ikke om pengene fins

Nettavisen møtte læreren på boklansering torsdag 1. september. Da hadde han ventet over fire måneder på erstatning og en unnskyldning.

Han fortalte at han ikke hadde fått ett øre av erstatningen han ble lovet. Onsdag fikk han beklagelsen, mens erstatningen skal være «nær forstående», ifølge kommunen.

– Hun reddet livet mitt

På lanseringen av boken var også en av hans tidligere elever, Farhiya. Da Saers ble angrepet og truet på livet i klasserommet i 2014, tok hun frem feiekosten.

– Uten henne, hadde vi ikke vært her i dag. Hun reddet mitt liv. Hun handlet i dødsangst, var livredd, men grep resolutt en kost og gikk imot de fem guttene i 18-års-alderen som angrep meg, sa han til Nettavisen.

Her forteller Farhiya om hendelsen som fant sted på Oslo Handelsgym i 2014:

Dømt til fengsel

71-åringen gikk til søksmål mot kommunen for manglende risikovurdering av eleven, samt at lærerne ikke var informert om elevens voldshistorikk.

Eleven ble dømt til seks måneders fengsel for volden mot Saers, skriver Dagsavisen.

Saers har kjempet en årelang kamp i retten, hvor han tapte i flere runder og møtte stengte dører hos Høyesterett. Bystyret i Oslo snudde på hælen 27. april i år og vedtok å gi Saers en erstatning på 350.000 kroner og beklagelse.