FOLLO TINGRETT (Nettavisen): I kjent Lommemannen-stil tok mannen kontakt med gutten ved en campingplass i Farsund.

I 2002 hadde den lille gutten blitt sittende igjen på stranden for å bygge sandslott. Plutselig kom mannen som påtalemyndigheten nå mener er Erik Andersen.

- Han sa at han trengte hjelp til å få opp en hundrelapp av lommen. Han sa han hadde for store hender til å få den opp, men det var jo ikke sant, fortalte den unge gutten i dommeravhøret som onsdag ble spilt av i retten.

De siste dagene har Follo tingrett gått gjennom en rekke saker i straffesaken mot Erik Andersen. De aller fleste sakene gjelder utuktig omgang, eller forsøk på utuktig omgang: Unge gutter har blitt bedt om å ta hånden ned i lommen til overgriperen.

Nekter straffskyld
Men på en campingplass i Farsund gikk Lommemannen lenger. Han dro den unge gutten ned i en sandgrop ved stranden, og misbrukt ham seksuelt. Dette er et av tilfellene der Erik Andersen er tiltalt for å ha hatt utuktig omgang sidestilt med samleie. Andersen har nektet straffskyld for dette punktet.

- Jeg har aldri vært i Farsund, sa Erik Andersen selv i sin forklaring onsdag.

Han fortalte retten at han har vært i Arendal tidlig juni 2002. Han fikk da et parkeringsgebyr.

Politiet gjorde fint lite med hendelsen på forsommeren 2002.

Dommeravhøret som ble avspilt i Follo tingrett onsdag, ble gjennomført i 2007.

Da hadde gutten glemt det meste av den vonde hendelsen. Nå måtte han igjen tenke på disse vonde minnene.

- Politiet skulle gjort mye mer den gangen og jeg synes det er kjempedumt at de ikke gjorde det, sa politimannen som avhørte gutten i 2007.

Manglende etterforskning har vært en gjennomgangstone i Lommemannen-saken. Mange av sakene har ikke blitt tatt opp før flere år etter at de skjedde.

I Trondheim derimot, ble overgrepene tatt alvorlig fra dag én, og det er der politiet har klart å knytte bevis til Erik Andersen. Det er også disse sakene han har erkjent befatning med.

- Jeg husker ikke så mye, sa den unge gutten som ble avhørt på videoen. Men politimannen spurte og gravde, og fikk gutten til å fortelle om hendelsen. Til slutt satt han og gråt i stolen.

Etter at de to avhørene med gutten hadde blitt spilt av i retten, sa Erik Andersen:

- Jeg synes svært synd på NN (fornærmede red.anm) som måtte gå gjennom dette to ganger (avhørene red.anm). Men det kan ikke jeg gjøre noe med, sa Andersen i retten.