*Nettavisen* Nyheter.

Voldtatt av piratsjåfør

Foto: Paul Weaver/TV 2 Nettavisen

Kvinnen våknet opp i pirattaxien da sjåføren var i gang med å voldta henne.

(iBergen.no) Fredag ble den 40 år gamle piratsjåføren dømt i Bergen tingrett for voldtekten.

Våknet av voldtekt
Kvinnen var på vei hjem fra byen i februar 2007 da hun ble kontaktet av 40-åringen. Han tilbød henne å kjøre henne hjem mot betaling, noe kvinnen takket ja til.

Kort tid etter at hun satte seg i forsetet ved siden av 40-åringen, sovnet den berusede kvinnen. Avtalen var at piratsjåføren skulle kjøre henne til Danmarksplass, men da kvinnen senere våknet befant de seg på en avsidesliggende bussterminal.

Setet hennes var nedfelt og over henne lå 40-åringen, i full gang med å voldta henne. Hun ba ham slutte og fikk skubbet ham bort. Livredd forsøkte hun å komme seg ut av bilen, men oppdaget at dørene var låst. Han hadde også konfiskert mobiltelefonen hennes.

Den fikk hun først da han hadde kjørt henne til en venninne.

Felt av bompassering
Sammen med henne oppsøkte hun voldtektsmottaket, som foretok de nødvendige undersøkelser. Gjerningsmannen forble likevel ukjent, helt til politiet sjekket bomstasjonspasseringer på stedet der kvinnen var blitt voldtatt.

Bare én bil av det bilmerket 40-åringen kjørte hadde passert stasjonen i det aktuelle tidsrommet. Det var nok til at 40-åringen ble mistenkt for voldtekten.

Selv bedyret han sin uskyld, trass i at kvinnen utpekte ham i en fotokonfrontasjon. Også etter at hun identifiserte ham under rettssaken benektet han beskyldningene.

- Planlagt
Men retten valgte å tro på kvinnen og var ikke i tvil om at rette gjerningsmann var satt på tiltalebenken. Den var heller ikke i tvil om at voldtekten var planlagt.

«Tiltalte (...) har ihvertfall senest underveis bestemt seg for å kjøre et ganske annet sted, langt utenfor Bergen sentrum. (...) Planmessigheten bestyrkes også at tiltalte må ha låst bildøren og at han sikret seg hennes mobiltelefon.» heter det i dommen.

Fradømt førerkort
Som aktor anbefalte ble 40-åringen dømt til to år og åtte måneder ubetinget fengsel. Han ble også fradømt førerkortet for all framtid av allmenne hensyn.

I tillegg må han betale offeret tilsammen 151.589 kroner i erstatning.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.