*Nettavisen* Nyheter.

Voldtatt av ti - tilskuere tok bilder

Richmond High gjengvoldtekt Foto: Scanpix

USA rystet etter at 15-åring ble voldtatt på skoledans.

01.11.09 16:57

Da den 15-årige jenta hadde blitt banket og voldtatt i over to og en halv time, kom endelig politiet. Jenta ble funnet halvt naken, full og nesten bevisstløs under en benk ved skolen sin - Richmond High ved San Fransisco i California, USA.

Skoledansen like ved var ennå ikke over.

- Ansiktet hennes var rosa og blått. Hun kunne ikke bevege seg da det var over og folk sprang sin vei. De som gjorde syns vel de var kule, men det er bare forferdelig, sier Eraclio Lopez (23), som kom til stedet samtidig med politiet, til avisen San Fransisco Chronicle.

Skulle hjem
Voldtekten skjedde lørdag kveld 24. oktober da den 15-årige jenta var på vei hjem. Hun lot seg overtale til å slå seg ned med en gruppe unge gutter og menn ved noen benker på skoleområdet, som skjenket med sprit.

Vitner sier at jenta sa nei og gjorde fysisk motstand da flere av guttene gjorde det klart at de ville ha sex med henne.

Jenta ble slått før mennene stilte seg i kø for å voldta henne. Hun ble også flere ganger mishandlet med en gjenstand.

Tok bilder
Ti menn skal ha deltatt i voldtekten av jenta. Dette tiltrakk seg publikum. Så mange som 20 personer skal ha fulgt voldtekten, kommet med tilrop og tatt film og bilder av det som skjedde. Noen ringte også og inviterte andre menn til å komme og bli med på det som skjedde.

Særlig dette ryster USA, over en uke etter at voldtekten skjedde, at så mange vitner var passive. De forsøkte verken å stanse voldtekten eller å varsle politiet.

Det var ei jente i nabolaget som til slutt varslet politiet. Kjæresten hennes hadde fått en sms-melding med invitasjon til å ha sex med «en full jente».

Fem arrestert
Jenta lå på sykehus i fire døgn etter voldtekten før hun kunne skrives ut.

- Dette er barbarisk kriminalitet. Jeg har vanskelig for å fatte og begripe at så mange var vitne til dette uten å varsle oss. Den stakkars jenta har en lang vei å gå før hun blir frisk igjen etter dette, sier den lokale politimannen Mark Gagan.

Fire menn er siktet for voldtekten, de er 15, 16, 17 og 18 år gamle. De fire risikerer livstidsstraff om de blir funnet skyldig etter siktelsen. Også en 18-åring er arrestert av politiet, mistenkt for å ha deltatt i ugjerningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.