*Nettavisen* Nyheter.

Voldtatt mens kjæresten sov i stua

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)

Kvinnen trodde først det var kjæresten som krøp opp i senga. Det var det ikke.

28.01.14 23:19

Den 30 år gamle mannen er nå dømt til fire års fengsel for voldtekten, og til å betale kvinnen 150.000 kroner i erstatning.

Hendelsen skjedde i kvinnens leilighet i Oslo våren 2013. Hun hadde vært på byen sammen med en gruppe venner og kjente. Etter at utestedene stengte, hadde flere reist hjem til henne på nachspiel - blant disse var kvinnens kjæreste, bestevenninne, og flere kamerater.

Den domfelte kjente ikke kvinnen personlig, men var invitert på nachspiel gjennom en felles bekjent.

Hørte voldsomt skrik
På morgenkvisten hadde nachspielet begynt å dø ut. Kvinnen hadde gått og lagt seg på soverommet, og kjæresten hennes hadde sovnet i sofaen. Noen av de andre festdeltakerne holdt det likevel gående.

Like før klokken 06.30 hørte festdeltakerne et voldsomt skrik. Kvinnens kjæreste bråvåknet i sofaen av skriket og så sin kjæreste stå halvnaken i døråpningen til soverommet og hyl gråte.

Bak henne kom den nå domfelte mannen som nå er domfelt for voldtekt. Det ene vitnet fortalte at han var helt likblek i ansiktet, og forsøkte å få med seg tingene sine og dra. Den fornærmede kvinnen tok tak i en blomstervase og slo mannen i hodet flere ganger så han begynte å blø mens mannen fortsatte å raske sammen tingene sine for å rømme leiligheten.

Politiet ble tilkalt og mannen ble arrestert ved 08.40-tiden samme morgen.

I Oslo tingrett fortalte kvinnen hvordan hun først trodde det var kjæresten som hadde kommet inn på soverommet til henne.

Trodde det var kjæresten
«Hun trodde først det var kjæresten, men da hun tok på håret og ansiktet til tiltalte oppdaget hun at det ikke var kjæresten. Det var mørkt på soverommet, derfor så hun først ikke hvem tiltalte var. Hun skrek høyt da hun skjønte at det ikke var kjæresten som lå over henne og sparket tiltalte ut av senga. Hun løp ut av soverommet og hylte og skrek» står det i dommen.

Tiltalte forklarte i retten at han hadde gått inn på soverommet for å hente flere øl, og at han hadde spurt om det gikk bra med kvinnen. Han hevdet at hun smilte til ham og inviterte ham under dynen. I følge mannen hadde de frivillig sex, og at hun begynte å hyle og skrike etterpå fordi hun angret at hun hadde vært utro.

Den forklaringen trodde ikke Oslo tingrett på, og dømte mannen til fire års fengsel som er normalstraff for sovevoldtekter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.