RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldtekter i India skremmer turister

Foto: Andrew Caballero-Reynolds (Afp)
Sist oppdatert:
Turoperatører melder om en rekke avbestillinger fra kvinnelige turister.

NEW DELHI (NTB-AFP): De mange voldtektssakene i India som har ført til overskrifter over hele verden, har konsekvenser for turismen. Antallet kvinnelige turister har sunket 35 prosent de siste tre månedene, ifølge en undersøkelse.

Velger heller Malaysia og Thailand
Totalt sank turismen med 25 prosent i fjor, ifølge den indiske handels- og industriorganisasjonen ASSOCHAM. Folk reiser i stedet til andre asiatiske land, som Malaysia og Thailand.

En grufull gjengvoldtekt av og drap på en 23 år gammel kvinnelig student på en buss i New Delhi i desember skapte ramaskrik i den indiske befolkningen og utløste en hissig debatt om den økende volden mot kvinner i det folkerike landet.

- Bekymret for egen sikkerhet
Men også siden da har det blitt meldt om en rekke stygge overgrep.

- Disse hendelsene har ført til at kvinnelige turister blir bekymret for egen sikkerhet i India, sier generalsekretær D.S. Rawat i ASSOCHAM, som har gjennomført en undersøkelse blant 1.200 turoperatører i forskjellige byer.

Nesten 72 prosent av dem meldte om en rekke avbestillinger fra kvinnelige turister fra land som Canada, USA og Australia de siste tre månedene – som ellers er en travel sesong. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere