*Nettavisen* Nyheter.

Voldtektsanklagede for retten i India

New Delhi (NTB-AFP): Fem menn anklaget for å stå bak den brutale gjengvoldtekten og mishandlingen av en 23 år gammel kvinne i New Delhi, møter torsdag for første gang i retten.

Politiet vil legge fram bevis for voldtekt, bortføring og drap mot de fem. Kvinnen, som studerte fysioterapi, døde sist lørdag på et sykehus i Singapore dit hun ble brakt i et forsøk på å redde livet hennes. Bevismaterialet utgjør i alt rundt 1.000 sider skriftlige rapporter.

I tillegg til de fem som stort sett er slumbeboere i New Delhi, er det en sjette anklaget som skal være bare 17 år og regnes som mindreårig. Politiet venter svar på medisinske prøver som skal gi definitivt svar på hans alder.

Indias innenriksminister Sushilkumar Shinde har sagt at hvis de fem finnes skyldig, vil de få dødsdom. Gjengvoldtekten og mishandlingen er blitt møtt med et krav om at de fem skal henges.

Indias høyesterettsjustitiarius Altamas Kabir har advart mot å la det offentlige raseriet styre rettsprosessen.

Forsvarere tilknyttet distriktsdomstolen i New Delhi har bestemt seg for ikke å ville forsvare de fem. Regjeringen vil derfor måtte oppnevne forsvarere for dem. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.