*Nettavisen* Nyheter.

Voldtektsdømt smugkikket på unge kvinner – dømt til ny forvaring

 

DØMT: En tidligere voldtektsdømt er dømt til forvaring etter at han ble tatt for smugkikking på unge kvinne. Foto: Ned Alley / Scanpix

En tidligere voldtektsdømt 40-åring fra Trondheim er i Frostating lagmannsrett dømt til forvaring etter at han ble tatt for smugkikking på unge kvinne.

29.08.19 16:52

Høyesterett frifant tiltalte for å ha smugkikket på kvinner. Nå har lagmannsretten dømt ham til ny forvaring, melder NRK.

Trondheimsmannen er tidligere dømt til forvaring for flere voldtekter. Da han ble prøveløslatt i 2017, spanet politiet på ham. Under spaningen ble han tatt på fersk gjerning i å kikke inn gjennom vinduene til unge kvinner.

Les også: Fire menn siktet for voldtekt av kvinne i Levanger

Den nåværende forvaringsdommen går ut i desember. Derfor ba statsadvokat Kaia Strandjord i Trøndelag om at tiltalte måtte dømmes til ny forvaring.

– Jeg er fornøyd med at flertallet mener det er såpass stor fare for nye alvorlige straffbare handlinger, sier aktor og statsadvokat Kaia Strandjord til NRK.

Les også: Saksøker død milliardær for voldtekt

Frostating lagmannsrett dømte i fjor høst mannen til tre års forvaring på nytt, uten minstetid, men Høyesterett opphevet forvaringsdommen. Retten viste til at loven bare forbyr såkalt «stalking» dersom gjerningsmannen vil at fornærmede skal vite om det. De fleste kvinnene som ble kikket på, visste ikke om det før politiet sa ifra.

Forsvarer Ann Turid Bugge har tidligere varslet at hun vil anke til Høyesterett på nytt.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag