RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldtektsmann felt på gammelt DNA-funn

ÅSTEDET: Kvinnen ble voldtatt på en liten kolle i Slottsparken som ligger ut mot Parkveien.
ÅSTEDET: Kvinnen ble voldtatt på en liten kolle i Slottsparken som ligger ut mot Parkveien. Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Fem år etter voldtekten i Slottsparken, er mannen dømt til 3 år og ni måneders fengsel.

Overfallsvoldtekten i Slottsparken i Oslo i juli 2009 ble først henlagt fordi politiet ikke fant noen som matchet DNA-sporet funnet på åstedet.

Først sommeren 2013 ble en asylsøker fra Usbekistan tatt for tyveri. Han slapp unna med en bot, men politiet benyttet anledningen til å ta DNA-prøve av ham.

Nettavisen har tidligere skrevet denne artikkelen om saken: Tatt for voldtekt fire år etter.

Dømt
Nå er mannen dømt til tre år og ni måneders fengsel for voldtekten.

I Oslo tingrett hevdet mannen at kvinnen hadde hatt sex med ham frivillig den aktuelle kvelden. Hun fortalte derimot at hun hadde vært ute med venner, og var på vei hjem fra byen, da mannen hadde overfalt og voldtatt henne.

«Retten finner bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte har forholdt seg som beskrevet i tiltalebeslutningen. Retten viser til fornærmedes politiforklaring og hennes forklaring i retten. Retten ser ingen grunn til at hun skulle fabrikkere en slik historie. Retten viser også til at fornærmede umiddelbart etter hendelsen fremsto som fortvilet og ute av seg, i den grad at en tilfeldig forbipasserende fant det nødvendig å tilkalle politiet» står det i dommen fra Oslo tingrett.

Lagt hendelsen bak seg
«Hun hadde også blåmerker og risp på kroppen som er forenlige med et slikt hendelsesforløp. Det vises videre til de psykiske plager fornærmede har forklart at hun har hatt i ettertid, bekreftet av lege og terapeut, som må anses som klassiske ettervirkninger av seksuelt overgrep»

Mannen må også betale 150.000 kroner i oppreisning til kvinnen.

Kvinnen hadde lagt hendelsen bak seg da mannen ble tatt i juli 2013, og opplevde det svært sterkt å igjen måtte forholde seg til voldtekten etter så mange år.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere