Gå til sidens hovedinnhold

- Voldtektsmannen kjørte oss hjem

- Jeg var full og kjempetrøtt, og når han tilbød meg gratis skyss var jeg så dum at jeg satte meg inn, forklarer kvinnen i 20-årene.

Han oppførte seg underlig og fulgte etter oss hjem, sier de to kvinnene i 20-årene som natt til søndag fikk skyss med det de mener er mannen som politiet etterlyser, skriver Nordlys.

Den ene kvinnen er bosatt i Tromsø. Den andre var på helgebesøk.

Men tilfeldighetene skal ha det til at de to venninnene på ulike tidspunkt ble plukket opp av den samme mannen - som de mener er identisk med mannen på politiets fantomtegning.

Gratis skyss
Natt til søndag, etter å ha vært ute på byen sammen, dro de på nachspiel i sentrum.

Kvinnen som var i byen på helgebesøk overnattet hos sin venninne og hadde egen nøkkel. Like etter klokken syv forlot hun festen og gikk retning nordover.

Les også: Etterforsker fire voldtekter og overfall

Til Nordlys forklarer hun at mannen stoppet bilen ved siden av henne i Storgatbakken og tilbød henne skyss. Da var klokken omlag 07.20.

- Først ignorerte jeg ham. Men tredje gangen føyde han til at han kunne kjøre meg gratis. Da satte jeg meg inn, forklarer hun.

- Han var vennlig hele tiden, men underlig, forklarer hun.

- Blant annet spurte han om jeg bodde alene.

Seks år i Norge
Kvinnen forklarer videre at mannen både sa hva han het og hvilket land han opprinnelig kom fra. Men hun klarer ikke å huske navnet og er usikker på landet, utover at det var i Øst-Europa.

- Men jeg husker han sa han hadde bodd i Norge i seks år, understreker hun.

Etter å ha kjørt noen hundre meter stoppet han bilen og plukket opp en ny kvinne.

Mannen var fortsatt vennlig, men de to kvinnene, som ikke kjente hverandre, bestemte seg likevel for å gå av bilen sammen.

Etter å ha sluppet de av like nord for sentrum, snudde han bilen og returnerte tilbake i retning mot sentrum.

Komplimenter
Imens har også den andre kvinnen Nordlys har snakket med forlatt den samme festen og er på vei hjem til fots.

I Kullkranssvingen ved den nye brannstasjonen stopper mannen, sveiver ned vinduet og spør om hun trenger skyss hjem. Da er klokken cirka 07.30.

Kvinnen later som hun ikke ser mannen og springer opp trappen ved siden av brannstasjonen, og fortsetter å gå i retning hjemover på veien bak brannstasjonen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Men plutselig er han der ved siden av henne igjen.

- Jeg var full og kjempetrøtt, og når han tilbød meg gratis skyss var jeg så dum at jeg satte meg inn, forklarer hun.

Pågående
Og selv om hun betegner oppførselen hans som vennlig, fant hun den likevel underlig.

- Han kom med flere komplimenter på utseendet mitt, og han ville bli med meg hjem.

Hun forteller videre at hun fant det lurest å be ham stoppe et stykke fra hjemmet sitt for å fortsette resten av veien til fots, men mannen gikk ut av bilen og fulgte etter henne helt til døra.

- Der fortsatte han å spørre om han fikk bli med inn, noe jeg nektet. Men han ga seg ikke og ville ha en klem. Hun ga mannen en klem, men fortet seg deretter å lukke og låse døra.

- Til tross for at oppførselen hans var ubehagelig pågående, var han aldri aggressiv, sier hun til Nordlys.

Samme mannen
Vel hjemme ble de to venninnene sitte oppe å snakke om mannen som hadde kjørt dem hjem. De er helt sikre på at det var samme mannen. Verken bilmerke eller farge på bilen har de bitt seg merke i, men de betegner begge mannen som av sydøst-europeisk utseende.

Men det var først når de mandag så politiet gå ut med fantomtegning av mannen de mener står bak flere voldtekter og voldtektsforsøk i Tromsø, at de skjønte hvem som hadde kjørt dem hjem natt til søndag.

- Vi er nesten helt sikre på at det er samme mannen, forklarer de.

Riktignok med litt «mildere» ansiktstrekk enn fantomtegningen, tilføyer den ene. I tillegg mener de at alderen må være rundt 40 år.

De vil nå gå til politiet med sine opplysninger.

Møtte ham på ny
Kun en time etter å ha intervjuet de to kvinnene, blir Nordlys oppringt på ny.

- Jeg har møtt ham igjen, sier den ene.

- Like etter møtet med Nordlys gikk jeg for å handle, og i kassekøa hører jeg en kjent stemme bak meg. Jeg snur meg og ser at det er den samme mannen. Og det er tydelig at han også gjenkjenner meg, sier hun.

Hun valgte likevel å forlate butikken.

Les flere saker fra Nordlys

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto