Gå til sidens hovedinnhold

- Voldtektsmistenkte fikk juling av politiet

Skal også ha blitt plassert i celler sammen med voldelige fanger.

En advokat, som vurderer å representere tre av de indiske voldtektstiltalte, sier at de tiltalte ble torturert av politiet og tvunget til å tilstå forbrytelsen.

Fem indere ble i en domstol forrige torsdag i New Delhi tiltalt for drap, bortføring og voldtekt av en kvinne (23) i desember måned. Den brutale gjengvoldtekten har rystet hele nasjonen.

Dermed har påtalemyndigheten et enormt press på seg til å dømme de skyldige i saken. Dette har også reist spørsmål om de voldtektstiltalte vil få en rettferdig rettssak.

- Alle ble torturert
Nå hevder en av de mistenkte, Mukesh (22), at han og tre av de andre tiltalte er uskyldige, og at de ble tvunget til å tilstå en forbrytelse de ikke har begått.

- Mukesh ble ulovlig torturert i politiets varetekt, sier Manohar Lal Sharma, som representerer 22-åringen.

Advokaten vurderer også å representere to av de andre tiltalte.

- Alle disse menneskene har blitt torturert, sier Sharma.

- Falsk tilståelse
Han hevder at alle de fem mistenkte fikk juling av politiet, og ble plassert i celler sammen med andre voldelige fanger for å tvinge fram en falsk tilståelse.

- Det som skjedde med denne kvinnen, er så forferdelig at politiet er villig til å manipulere fakta, sier han.

En talsmann for fengselet der de mistenkte sitter i varetekt, sier at han kan garantere for sikkerheten til de tiltalte.

Dødsstraff
Om de fem tiltalte blir funnet skyldig på alle tiltalepunkter, så kan de i verste fall risikere dødsstraff. India bruker dødsstraff ytterst sjelden i visse saker som omfatter svært brutale drap og voldtekter.

Påtalemyndigheten sier de vil kreve dødsstraff for alle de involverte i saken.

En sjette mistenkt, en 17 år gammel gutt, er under den kriminelle lavalderen i India. Han får saken sin ført i en ungdomsdomstol. Ifølge indiske medier skal 17-åringen ha vært den som var mest brutal i mishandlingen og voldtekten av kvinnen.

Påtalemyndigheten hevder de har DNA-bevis som knytter alle de seks mistenkte til åstedet.

Kilder: Times of India, The Times, BBC.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken