Antall registrerte overfallsvoldtekter så langt i år, er nøyaktig dobbelt så mange som i hele fjoråret, skriver Aftenposten.

I fjor ble det registrert totalt 24 overfallsvoldtekter i Oslo, mot 48 hittil i år. Ifølge avisen er kun syv av disse oppklart i år.

Høyres byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland, betegner situasjonen i hovedstaden som svært urovekkende.

- Mange føler uro, både kvinnene selv, foreldre og familie. Fortsatt er Oslo en trygg by, men trygghet skal også være å gå i sentrum uten å være bekymret, sier han.

To grove voldtekter i helgen
Natt til søndag fikk politiet i Oslo først melding om en voldtekt i Slottsparken.

Den 21 år gamle kvinnen var på vei hjem fra byen da hun skal ha blitt overfalt og voldtatt i Slottsparken i Oslo.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Kvinnen skulle gå gjennom Slottsparken klokken 03.40, og på vei gjennom parken blir hun overfalt av to menn. Hun blir da utsatt for en fullbyrdet voldtekt av en av gjerningsmennene, sier vaktleder Per Olav Utgaard ved Kriminalvakten ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Voldtekten skal ha skjedd 50-100 meter inn i Slottsparken, i nærheten av Henrik Ibsens gate.

Etter voldtekten stakk mennene fra stedet. Politiet ber nå folk som har vært ved Slottsparken på det aktuelle tidspunktet, om å ta kontakt.

Les hele saken: Kvinne (21) voldtatt i Slottsparken

Noen timer senere fikk politiet melding om nok en voldtekt i hovedstaden.

- Naken på gateplan
En 17 år gammel jente ble funnet uten klær på gaten av forbipasserende søndag morgen.

- Klokken 8.30 dag tidlig kom det en mann med en ung jente til Sentrum politistasjon. Han hadde påtruffet jenta naken ute på gateplan ikke lang ifra, opplyste vaktleder Per Olav Utgaard ved kriminalvakta ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

- Etter å ha bredd over henne en jakke fikk han vite at hun hadde blitt utsatt for en voldtekt, sa Utgaard.

Gjerningsmannen er pågrepet.

Les saken: 17-åring rømte naken etter voldtekt

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bekymrer politiet
Politiet mener å se trend der kvinner blir overfalt og voldtatt av flere gjerningspersoner. Flere politidistrikter melder om en økning i anmeldte overfallsvoldtekter. En opptelling VG har gjort i september, viser over 70 anmeldte overfallsvoldtekter hittil i år. I tillegg meldes det om en økning i anmeldte gruppevoldtekter.

26 ansatte - 250 saker
Ifølge Dagbladet klager tillitsvalgte ved vold- og sedelighetsseksjonen over knappe ressurser. Seksjonstillitsvalgt Eirik Wilmann sier til avisa i september at 26 ansatte har ansvar for 250 saker. Han forteller om stor frustrasjon blant de ansatte fordi det ikke er nok folk til å etterforske.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde vil ikke kritisere ressursmangelen, men peker på at DNA-spor ofte er avgjørende for få tatt gjerningsmannen.

- Derfor er det av stor betydning at de som er utsatt oppsøker voldtektsmottak med en gang, har hun tidligere i år uttalt til VG.