Voldtektssiktet politimann fengslet i én uke

En politimann i 30-årene fra Buskerud er fengslet i én uke, siktet for seksualforbrytelser på og utenfor arbeidet.

29.05.15 18:18

Mannen ble framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett fredag ettermiddag. Spesialenheten for politisaker ba om to ukers varetekt for mannen, men retten kom fram til at han kan fengsles i én uke med brev- og besøksforbud.

– Politimannen ble pågrepet onsdag. Han har arbeidet i politidistriktet i underkant av ti år, opplyser politiinspektør Petter Solberg i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

Mannen etterforskes for flere forhold, opplyser fungerende avdelingsleder Knut Wold i Spesialenheten for politisaker til Drammens Tidende.

Forbrytelsene skal ha skjedd flere ganger, både på politimannens arbeidsplass og andre steder. Etterforskningen mot mannen startet med at en kvinne kom til et av tjenestestedene mannen jobber ved og anmeldte ham. Saken ble oversendt Spesialenheten for politisaker.

Politiet har gjennomført ransakinger både hjemme hos mannen og på arbeidsplassen hans. Etter hva VG har fått opplyst, skal det være en voksen kvinne som er voldtatt av politimannen. Men mannen er også siktet for å ha sendt bilder med et seksuelt innhold til en mindreårig jente.

– Siktelsen omfatter flere forhold, og flere separate hendelser, sier Wold.

– Politidistriktet tar saken på største alvor, for det er så uheldig at slike saker oppstår med tanke på den tillit som politiet er avhengig av, sier Solberg.

Det ble begjært at fengslingsmøtet mot mannen skulle gå for lukkede dører, men Oslo tingrett gikk imot dette ønsket og lot presse- og publikum være til stede mens fengslingsmøtet ble avholdt fredag ettermiddag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.