RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
OVERFALT: Kvinnen skal ha blitt overfalt og voldtatt i denne undergangen ved Grindløkken skole. Hendelsen skjedde midt på dagen lørdag. Det pleier å være mye trafikk i området på tidspunktet voldtekten skal ha skjedd.
OVERFALT: Kvinnen skal ha blitt overfalt og voldtatt i denne undergangen ved Grindløkken skole. Hendelsen skjedde midt på dagen lørdag. Det pleier å være mye trafikk i området på tidspunktet voldtekten skal ha skjedd. Foto: Kirvil Håberg Allum (Nettavisen)

Voldtektssiktet tenåring sluppet av politiet

Det planlagte fengslingsmøtet onsdag ble avlyst, og tenåringen er nå sluppet ut etter to døgn i arresten.

(NØTTERØY) Tønsbergs Blad: «Mannen som er siktet for overfallsvoldtekten på Teie er nå løslatt. Etter at politiet har foretatt en rekke etterforskningsskritt i saken er mistankegrunnlaget mot siktede vesentlig svekket», skriver Vestfold politidistrikt i en pressemelding.

. Onsdag var det meningen at tenåringen, som er siktet for voldtekt av en dame i 80-årene, skulle fremstilles for varetektsfengsling i Tønsberg tingrett.

– Det blir ikke noe fengslingsmøte i dag. Jeg tror ikke han blir fengslet heller. I hvert fall ikke i dag, sa ansvarlig politijurist i saken, Lise Dalhaug til tb.no tidlig onsdag formiddag.

Dalhaug ønsket ikke da å gi flere detaljer om årsaken til avgjørelsen.

– Det var et sjokk

Tenåringen har sittet i politiarresten siden mandag, da han ble innkalt som vitne i saken. Etter vitneavhøret endret politiet statusen til siktet.

– Et par timer senere kom de på døren med ransakelsestillatelse. Det var et sjokk. Han er en type som aldri kunne funnet på å gjøre noe slikt, sier den siktede tenåringens mor.

Selv har hun ikke fått snakke med sønnen siden han ble arrestert.

– Via forsvareren hans vet jeg at han er veldig frustrert over å ikke ha fått vært på skolen på tre dager, forteller moren til tb.no.

Skulle ta bussen

Ifølge moren, løp sønnen for å rekke en buss lørdag formiddag. Da han ikke rakk bussen, gikk han hjem igjen. Det er på denne fotturen til eller fra bussen tenåringen er anklaget for voldtekt av kvinnen i 80-årene. Overgrepet skal ifølge kvinnen ha skjedd ved undergangen ved Grindløkken skole på Nøtterøy.

Tenåringen har hele tiden nektet straffskyld. Det har ikke lyktes tb.no å komme i kontakt med hans forsvarer onsdag formiddag.

Politiet etterforsker saken med høy prioritet.

«Vi ønsker kontakt med personer som har observert en eldre dame ikledd mørk kåpe og stokk og/eller en mann ikledd hettegenser/jakke og joggebukse i området rundt undergangen ved Grindløkken lørdag mellom klokken 11.10 og 11.40» skriver politiet onsdag.

Les flere saker hos Tønsbergs Blad


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere