RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldtektstiltalt nordmann pågrepet i Canada

Lillestrøm (NTB): En 41 år gammel mann som siden han ble tiltalt for voldtekt i 2008 har vært på rømmen, ble i august i år pågrepet av canadisk politi.

Ifølge offeret, en kvinnelig pasient i tenårene, dopet mannen henne ned og voldtok henne på Akershus universitetssykehus høsten 2006. Mannen jobbet som sykepleier på medisinsk avdeling. Rettssaken mot mannen skulle starte 5. februar 2008, men da var mannen forsvunnet uten at han hadde fått forkynt tiltalebeslutningen. Mannen ble etterlyst måneden etter, skriver Romerikes Blad.

Mannen reiste til Canada hvor han søkte om asyl, som han også fikk innvilget.

- Mannen ble anholdt i Canada i august i år og har vært pågrepet fram til han ble utlevert til Norge. Det viser seg at utlendingsmyndighetene der har avdekket at oppholdstillatelsen var gitt på falsk grunnlag. Da de sjekket ham ut litt nøyere, fant de ut at han var etterlyst for voldtekt i Norge, sier politiadvokat Anne Evenrud i Romerike politidistrikt til avisen.

Mannen ble torsdag varetektsfengslet for fire uker i Nedre Romerike tingrett.

Mannen ble etter hendelsen anmeldt, men nektet den gang straffskyld. Han har ennå ikke tatt stilling til hvordan han stiller seg til tiltalen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere