OSLO TINGRETT (Nettavisen): Slik startet den voldtektstiltalte 26-åringen sin forklaring i Oslo tingrett. Likevel nekter han for å ha voldtatt kvinnen.

Mannen er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne. I følge tiltalen gjorde han det ved å få henne til å onanere: «Av frykt for å tape lommeboken utførte hun handlingene» .

Påtalemyndigheten mener at dette kvalifiserer til voldtekt i lovens forstand. Den 26 år gamle tiltalte nekter straffskyld og sier at han aldri truet kvinnen til å gjøre de seksuelle handlingene.

I Oslo tingrett tirsdag morgen fortalte kvinnen selv at hun opplevde det annerledes. For henne handlet onaneringen ikke først og fremst om å få tilbake lommeboken, men å unngå at noe verre skulle skje.

- Jeg skjønte at jeg hadde kommet i en situasjon som kunne gå skikkelig galt. Det var om å gjøre å skadebegrense slik at jeg kom helskinnet ut av det, sa kvinnen.

Les mer av hennes forklaring her: - Masturberte overgriper av frykt for noe verre

- Ville bli kjent med henne
Mannen hevdet at han aldri ville ha gått lenger enn han gjorde, og at kvinnen aldri var i fare for å bli utsatt for noe mer alvorlig. Han erkjente likevel at kvinnen nok ikke forsto det.

Den 26 år gamle mannen fortalte at han først møtte kvinnen på et utested ved Grensen i Oslo. De to satt ved baren. Da kvinnen gikk på toalettet, glemte hun igjen lommeboken sin.

Intensjonen min var på bli bedre kjent med henne sånn helt vanlig, og så bli enda bedre kjent med henne etter hvert.

I følge mannen tok han lommeboken. Planen var å gi den tilbake til kvinnen slik at hun skulle bli glad.

- Intensjonen min var på bli bedre kjent med henne sånn helt vanlig, og så bli enda bedre kjent med henne etter hvert.

- Veldig pinlig

Akkurat når mannen fortalte kvinnen at han hadde lommeboka hennes, er usikkert. De to tok uansett følge fra Grensen og oppover Kristian IVs gate til de kom til Slottsparken.

På en liten plass rett øst for Slottsparken ble de stående og snakke. Kvinnen ville ha tilbake lommeboken. Han ville ha noe mer. I følge mannen startet det hele som en spøk.

- Jeg sa hun kunne få tilbake lommeboken hvis jeg fikk ta på brystene hennes, og etter hvert hvis hun onanerte meg, men jeg var aldri truende.

- Så gjorde hun det, og så fikk hun lommeboka tilbake. Jeg vet ikke hva som gikk av meg. Nok en gang vil jeg bare si at jeg vil veldig beklage. Det er bare trist, leit og veldig pinlig.

Tiltalte ble grillet
- Jeg var aldri truende. Intensjonen min var ikke å voldta henne. Hvis hun ville gått fra stedet så ville hun få gått, sa mannen.

På spørsmål om hvordan han spurte henne sa han:

- Jeg var nok insisterende, men ikke truende på noe vis. Jeg spurte henne: «Jeg vil at du skal onanere meg», forklarte mannen mens han sto i vitneboksen.

Jeg var nok insisterende, men ikke truende på noen vis. Jeg spurte henne: «Jeg vil at du skal onanere meg»

- Du sier du var spøkefull i begynnelsen. Tror du hun følte det slik? spurte aktor Carl Graff Hartmann.

- Nei, jeg tror ikke det. Det var i så fall en dårlig spøk. Tror ikke hun syntes det var særlig spøkefullt.

- Forsto du at hun var redd?

- Nei, jeg forsto ikke det på det tidspunktet.

- Ville du synes det var naturlig at hun var redd en fremmed mann som holdt vesken og insisterte på at han skal ta henne på brystene og hun skal onanere ham?

- Ja, det forstår jeg.

- Forstår du at hun fryktet for at det kunne skje et tiltvunget samleie?

- Ja, det forstår jeg, men det var ikke min intensjon, sa den tiltalte.

- Hun må ha følt at hun ikke hadde noe valg da…. Jeg vet ikke helt hvordan hun følte det, men det er det jeg tror, erkjente mannen.

- Hvis du forstår i dag at hun var redd. Hvorfor forsto du det ikke da? spurte advokat Astri Aas-Hansen, som er kvinnens bistandsadvokat.

- Jeg vet ikke. Jeg var veldig beruset, forklarte mannen.

Etter onaneringen rømte mannen fra stedet. Hun fikk lommeboken tilbake, men aldri mobiltelefonen og kortene. Saken ble anmeldt samme dag, og politiet sikret seg overgriperens DNA gjennom biologisk materiale som ble funnet på kvinnens klær.

- Jeg blir frekk og uforskammet
Dette var ikke siste gang den 26 år gamle mannen gikk langt over streken i forhold til det andre kjønn.

I august 2013 ble politiet tilkalt etter at han hadde tatt en kvinne på brystene. Denne gangen ble han tatt. Kort tid etterpå ble han koblet til overgrepssaken som nå er hovedsaken i Oslo tingrett.

- Er det en sammenheng mellom disse to postene? Er det slik du oppfører deg? spurte forsvarer Thomas Rafen Wyller den tiltalte.

- Det er slik jeg har oppført meg. Når jeg ruser meg og drikker mye så blir jeg frekk og uforskammet, sa mannen.

Etter hendelsen har han begynt hos psykolog for å endre atferd.