RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldtektstiltalt trener: - De er venninner, og de har snakket sammen

Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
35-åring mener kvinnene han var trener for oppsøkte og ønsket å ha sex med han.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): I løpet av to dager har tre unge kvinner, alle på samme basketlag, fortalt hvordan de mener deres tidligere basketrener brutalt voldtok dem. Den tiltalte 35-åringen erkjenner å ha hatt sex med kvnnene, men mener alt skjedde frivillig.

Mandag morgen avviste han samtlige av de 15 tiltalepunktene som omhandler voldtekt og voldtektsforsøk mot 14 kvinner.

Les også: Trener avviser 15 voldtektstiltaler

- Voldtatt i samme leilighet
Den første av kvinnene fortalte mandag at den tiltalte treneren forgrep seg på henne blant annet på et toalett i en pause på basketrening. I tillegg fortalte hun om en fullbyrdet voldtekt som skal ha skjedd i leiligheten hans etter en bytur.

Fornærmede nummer to , en kvinne i 30-årene som fungerte som spillende hjelpetrener, fortalte tirsdag morgen at mannen brutalt voldtok henne i samme leilighet.

Kvinnen opplyste i retten at hun har hatt sex med baskettreneren om lag 5 - 10 ganger. Ved et av tilfellene mener hun det endte i en voldtekt.

Den tredje av de fornærmede kvinnene som avga forklaring tirsdag var 17 år da hun mener voldtekten skjedde. Også denne hendelsen skal ha skjedd i 2005 i mannens leilighet

- Jeg husker at han lå oppå meg, og at han befølte meg nedentil. Deretter voldtok han meg. Jeg husker at jeg sa nei flere ganger og prøvde å dytte han bort. Men han var ekstremt mye større enn meg. Jeg var sjanseløs og hadde tapt kampen. Det var ingen ting jeg kunne gjøre. Munnen min var mitt eneste forsvar. Jeg prøvde å si stopp, og at det gjorde vondt. Da sa han bare: «No, just take it», fortalte kvinnen i retten, og la til at voldtekten var svært smertefull.

Les også: - Baskettreneren skal ha voldtatt datterens barnevakt

Mener sexen var frivillig
Den tiltalte mannen fikk ikke forsvart seg mot den siste kvinnens vitnemål tirsdag ettermiddag, men inntok vitneboksen onsdag morgen. Han erkjente å ha hatt sex med de tre kvinnelige basketspillerne, men avviste å ha voldtatt dem. Mannen mener alt skjedde frivillig.

Samleiet med den siste av de fornærmede som forklarte seg beskrev han på følgende måte:

- Vi hadde sex, men det var ikke i nærheten av å være slik hun forklarte det. Jeg husker vi hadde kontakt på MSN, og at vi chattet litt frem og tilbake. Det kan hende at jeg foreslo at hun kun komme innom. Hun svarte ja, noe som var uventet. Uansett, hun kom innom og jeg satt på en film, sa han.

Mannen forklarte, i likhet med den fornærmede kvinnen, at han ikke husker hvordan de tok av seg klærne.

- Vi satt oss på sengen min og så på film. Jeg vet ikke hvordan det begynte, men vi kysset og tok litt på hverandre, sa han.

Den tiltalte 35 åringen hevdet, i motsetning til kvinnen, at han brukte kondom under sexen.

- Jeg husker også at jeg spurte henne om det gjorde vondt mens vi hadde sex. Hun svarte «nei, det går bra», forklarte han.

Mener forklaringene er samkjørte
I sitt innledningsforedrag sa statsadvokat Carl Graff Hartmann at store likheter i mannens fremgangsmåte har sentral betydning i rettsaken.

Den tiltalte treneren mener kvinnene som hittil har forklart seg har snakket sammen før de vitnet, og at de på denne måten har samkjørt sine forklaringer.

- De er venninner, og de har selvfølgelig snakket sammen før de forklarte seg. Samleiene skjedde i 2004, og de anmeldte meg i 2012. Kvinnene har hatt syv år på prate sammen, svarte han da aktor spurte hva han tenkte om likhetene som kvinnene har beskrevet i fremgangsmåtene.

Mannens forsvarer, Johnny Veum, spurte deretter sin klient om han han gjort seg noen tanker rundt hvorfor kvinnene har anmeldte han for voldtekt.

- Kanskje fordi jeg hadde sex med alle jentene, og deretter lot det være. Dette er ikke noe jeg er stolt av, sa 35-åringen.

Den siste av kvinnene som forklarte seg tirsdag, fortalte at hun løy til treneren og sa hun var blitt gravid etter den angivelige voldtekten.

- Jeg sa til han at jeg kom til å fortelle alle at det var hans barn, dersom han gjorde noe tilsvarende mot de andre på laget, sa kvinnen.

Den tiltalte mannen mener løgnen viser at kvinnen ikke er til stole på.

- Min tanke er at hvis du kan lyve om et svangerskap så kan du også lyve om en voldtekt. Da har du det i deg, og er i stand til å gjøre grusomme ting mot en person, sa han onsdag morgen.

Påtalemyndigheten er av en annen oppfatning og har tiltalt den tidligere baskettreneren for voldtekt, samt å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stilling.

Nettavisen følger hovedforhandlingene i Oslo tingrett.

Les tidligere saker under:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere