RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldtok åtte, fikk lavere straff i Høyesterett

Sist oppdatert:
I norgeshistoriens groveste serievoldtektssak ble forvaringsdommen satt ned fra 15 til 12 år.

En 41 år gammel egypter ble i Borgarting lagmannsrett i 2009 dømt til 15 års forvaring for voldtekter av åtte kvinner i perioden 1998 til 2007 i Oslo.

Høyesterett har nå behandlet anket over straffeutmålingen og har satt ned forvaringsdommen med tre år, fra 15 til 12 år, skriver Dagsavisen fredag.

Bistandsadvokat Hege Salomon begriper ikke hvorfor Høyesterett reduserte straffen og sier brutale overfallsvoldtekter har i likhet med drap en øvre strafferamme på 21 år.

- Her har åtte unge kvinner fått livet sitt ødelagt. En av dem så ettertrykkelig at hun tok livet av seg før saken kom opp for tingretten, sier hun til avisen.

Egypteren skal ha fått kontakt med sine ofre gjennom å kjøre pirattaxi eller følge etter dem hjem å trenge seg inn i deres leiligheter.

Høyesterettsdommer Wilhelm Matheson skriver blant annet i sin vurdering at «handlingene må karakteriseres som svært hensynsløse, invaderende og utført med stor brutalitet. Tiltalte har vist råskap og opptrådt med fullstendig fravær av empati...Tiltalte har ikke brukt kondom og har utsatt kvinnene for mulig graviditet og frykt for smittsomme sykdommer.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere