*Nettavisen* Nyheter.

Voldtok fire kvinner - ble avslørt av et vannglass

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)

Den 27 år gamle afrikaneren erkjenner å ha gjennomført fire grove voldtekter i Oslo. I dag forteller han sin historie.

01.10.10 14:11

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Den 27 år gamle afrikaneren er tiltalt for fire brutale overgrep i Oslo vinteren 2007/2008.

Da straffesaken mot ham startet i Oslo tingrett fredag, erkjente mannen seg skyldig på alle tiltalepunkter.

Den over 190 centimeter høye, kraftige mannen var svært lavmælt og utilpass da han erkjente et «ja» til alle tiltalepunkter.

Straffesaken etter de svært brutale voltektene vil gå for åpne dører, og mannen vil forklare seg om de fire voldtektene:

I sentrum
Natt til søndag 28 oktober 2007 voldtok han en kvinne i et smug et eller annet sted i Oslo sentrum, mellom Spikersuppa og Oslo sentralstasjon. Da kvinnen gjorde motstand dunket han hodet hennes i asfalten og holdt hånden over hennes nese og munn, og klorte henne i ansiktet.

På Frogner
Natt til søndag 28. november 2007 voldtok han en kvinne ved en undergang under Drammensveien på Frogner i Oslo. Kvinnen ble slått i ansiktet, dratt i håret, og holdt foran nese og munn. Da mannen truet med å drepe kvinnen, sluttet hun å gjøre motstand.

På gravlund
Ved 04-tiden søndag 20. januar 2008 gikk hun av nattbussen i Ullevålsveien. Hun skulle hjem til kjæresten, og tok veien over Vår frelsers gravlund. Der, midt mellom gravstedene til mange kjente nordmenn, ble kvinnen revet over ende, slått og voldtatt. For å unngå at kvinnen skulle skrike etter hjelp, dyttet gjerningsmannen jord inn i munnen hennes.

I Kirkeveien
Natt til lørdag 16. februar 2008 voldtok han en kvinne i en leilighet i Kirkeveien på Blindern. Mannen skal ha slengt kvinnen ned på en seng mens han spurte om kvinnen ønsket at han skulle drepe henne. Også denne kvinnen sluttet å gjøre motstand av frykt for sitt liv.

Les også egen sak: Var på vei hjem til kjæresten - ble voldtatt på kirkegården

Fingeravtrykk på vannglass
Politiet fikk et gjennombrudd i disse sakene etter den siste voldtekten som skjedde i en leilighet. Her ble det funnet fingeravtrykk av tiltalte på et vannglass.

Avtrykkene ble sjekket opp mot fingeravtrykkregisteret til Kripos, og mannen ble funnet i registeret over asylsøkeres fingeravtrykk. Det viste seg at mannen hadde kommet til Norge som asylsøker i 2007.

Fengslet i Finland
27-åringen ble etterlyst. I 2009 fant politiet ham i fengsel i Finland. Der hadde han blitt dømt til to og et halvt års fengsel for voldtekt og voldtektsforsøk. Disse overgrepene skjedde etter voldtektene i Norge.

Mannens DNA ble sendt til Norge der hans DNA knyttet ham også til de tre andre voldtektene omfattet av tiltalen.

I september 2009 ble mannen løslatt i Finland og umiddelbart pågrepet av norsk politi. Siden da har han sittet i varetekt i Norge. I avhør med politiet erkjente han tre av overgrepene. Da han møtte i Oslo tingrett erkjente han også voldtekten i leiligheten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.