RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldtok kameratens bestemor (80)

Foto: Svein Snefjellå (Avisa Nordland)
Sist oppdatert:
29-åringen voldtok kameratens bestemor på 80 år i hennes eget hjem.

SALTEN (Avisa Nordland): Salten tingrett viser ingen nåde og dømmer mannen til fire års fengsel, skriver Avisa Nordland.

Les også:Mann (29) voldtok kvinne (80)

Overgrepene fant sted i den gamle kvinnens eget hjem i en av Bodøs nabokommuner. 29-åringen brøt seg inn og overfalt henne. Han slepte kvinnen inn på hennes soverom etter først å ha kuttet strømmen i huset.

Drakk kaffe
Etter overgrepene og etter at kvinnen hadde kommet seg ut av soverommet, fant hun 29-åringen i stua. Der satt han og drakk kaffe og pratet med barnebarnet hennes.

Les også:Tiltalte: - Har ødelagt livet for alle

Fordi det var mørkt i huset og fordi gjerningsmannen holdt ei dyne over hodet hennes, fryktet bestemor i over et døgn at det måtte være barnebarnet som hadde forgrepet seg på henne. Voldtekten fant sted tidlig om morgenen 11. januar i år.

Svært krenkende
Gjerningsbeskrivelsen er rystende. Salten tingrett karakteriserer voldtekten som svært krenkende. En overfallsvoldtekt der 29-åringen hadde full kontroll over situasjonen og offeret ingen mulighet til å verge seg mot det som skjedde, heter det i dommen.

29-åringen forlot stedet og reiste til Oslo. Han ble pågrepet på Gardermoen flere dager senere. Han har ikke erkjent straffskyld, ikke gitt noen uforbeholden tilståelse, skriver Avisa Nordland.

Blåst
I retten sa han at gjerningsmannen måtte være blåst i hodet for å kunne gjøre noe så grusomt. 29-åringen hevder at han ikke husker noe fra denne morgenen.

Han hadde i forkant drukket store mengder hjemmebrent og tatt amfetamin. De rettspsykiatriske sakkyndige, Steinar Nilsen og Andreas Hamnes har avvist at 29-åringen var bevisstløs eller handlet under sterk bevissthetsforstyrrelse da voldtekten fant sted.

Erstatning
Dommen på fire års fengsel er i samsvar med påstanden fra statsadvokat Kristian Jarland. Bistandsadvokat Kristin F. Hammervik krevde at 29-åringen måtte betale den 80 år gamle kvinnen 120.000 kroner i oppreisningserstatning.

Retten er enig også i bistandsadvokatens påstand. I fengsel. 29-åringen har uttalt at han ikke kan flytte tilbake til hjemstedet etter det som har skjedd. Han bor 800 meter unna kvinnen, skriver Avisa Nordland.

Mannen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet og sitter fortsatt i fengsel.

Les flere nyheter fra Avisa Nordland her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere