Voldtok kvinne i vaskekjeller

Det skulle ta tre rettssaker før 62-åringen ble dømt for voldtekt av en 24 år gammel kvinne.

(iBergen.no) Mannen ble frikjent for voldtekten både i Bergen tingrett og Gulating lagmannsrett. Men da saken igjen ble ført for lagmannsretten, etter at den siste frifinnelsen ble tilsidesatt, ble 62-åringen dømt.

Overfalt i vaskekjeller
Voldtekten fant sted sommeren 2005. Kvinnen, som da var 24 år, festet sammen med samboeren og flere naboer i et lysthus i hagen.

I løpet av natten forlot hun selskapet for å gå til sengs. På vei til leiligheten gikk hun innom vaskekjelleren for å henge opp klær. Mens hun sto ved vaskemaskinen kom den sterkt berusede 62-åringen inn.

- Jeg skal pule deg, sa han før han overfalte kvinnen. Samtidig som han presset kroppsvekten sin mot henne, tok han hånden ned i buksen hennes.

- Gamle grisen prøvde å voldta meg
- Han presset meg mot vaskemaskinen, befølte meg og forsøkte å kysse meg. Jeg husker barten hans mot ansiktet mitt. Da jeg gjorde motstand falt vi i gulvet. Jeg klarte å vri meg løs, og selv om han holdt meg fast for å hindre meg i å rømme, klarte jeg å løpe ut og opp i leiligheten min, fortalt kvinnen da saken var oppe for Bergen tingrett i slutten av 2006.

Fra leiligheten sendte hun en tekstmelding til samboeren, som fortsatt befant seg i lysthuset.

«Den gamle grisen prøvde å voldta meg når jeg var i kjelleren.» skrev hun. Det resulterte i at samboeren letet opp 62-åringen og slo ham helseløs.

- Berettiget harme
Samboeren ble senere dømt for voldshandlingene, men fikk betydelig redusert straff som følge av «berettiget harme».

Det var sterk tvil om skyldsspørsmålet som gjorde at 62-åringen ble frifunnet to ganger. Både tingretten og lagmannsretten kunne ikke utelukke at voldtekten var blitt anmeldt som følge av at kvinnens samboer var blitt anmeldt for vold mot 62-åringen.

Undertrøye funnet i kjelleren
Men lagmannsretten anså det som tilstrekkelig bevist at kvinnen snakket sant.

«Hennes forklaring støttes opp av en rekke andre momenter i saken. Blant annet pekes det på at tiltaltes undertrøye ble funnet på vaskerommet den påfølgende mandag.» skriver retten i dommen.

I etterkant av voldtekten har kvinnen slitt med psykiske plager. Hun ble derfor tilkjent 100.000 kroner i erstatning fra 62-åringen.

Han ble også idømt en fengselsstraff på to år og to måneder. Ett år ble gjort betinget med en prøvetid på to år.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.