Dødstallene fra mandagens blodige opptøyer i Guinea har steget til 157 drepte, opplyser sykehuskilder, ifølge Reuters. Politiet har tidligere meldt om 87 drepte, men nå er dette tallet kraftig oppjustert.

Det er antatt at 1250 mennesker ble skadd i opptøyene.

- Stukket i hjel med bajonetter
Menneskerettighetsgrupper opplyser at de har fått meldinger om at soldatene stakk opposisjonstilhengere med bajonetter, og at kvinner ble strippet og voldtatt midt i gaten under opptøyene mandag, melder BBC.

Men lederen for militærjuntaen, Moussa Dadis Camara, benekter påstanden om at det har vært seksuelle overgrep. Camara tok makten i landet bare timer etter at president Lansana Conte avgikk ved døden i desember i fjor.

Les også: 58 drept av militære i Guinea

Foranledningen til de blodige opptøyene er at demonstranter tok ut i gatene for å protestere mot at Camara stiller som presidentkandidat under det planlagte valget i januar. Foreløpig er presidentplanene til juntalederen kun basert på rykter.

Avfyrte skudd mot folkemengden
Om lag 50.000 mennesker, hovedsakelig tilhengere av opposisjonen, møtte opp til demonstrasjonen som ble slått hardt ned på av militæret. Soldater avfyrte skudd og tåregass mot menneskemengden for å kvele opptøyene.

- Jeg så Red Berets (en eliteenhet i militæret) som fanget noen av kvinnene som forsøkte å flykte. De rev av dem klærne og grafset på deres private områder. Andre sol kvinnene, også på deres genitalier. Det var patetisk. Kvinnene skrek, sier et øyenvitne til Human Rights Watch.

Et annet vitne forteller om borføringer av kvinner.

- Jeg så flere kvinner som ble strippet nakne og plassert i militærlastebiler og fraktet av gårde. Jeg aner ikke hva som skjedde med dem, sier øyenvitnet.

Flere land har fordømt militæraksjonene mot de sivile i Guinea. Også FNs generalsekretær Ban Ki-moon har vært på banen og gått kraftig ut mot guineanske myndigheter.