Voldtok og drapstruet ekskjæreste

Foto: Thinkstock

For å hevne tap av «gullårene» i livet voldtok og drapstruet mannen (27) ekskjæresten (25).

03.05.13 13:02

Mannen er dømt for å ha voldtatt kvinnen i hennes bolig. Før voldtekten, i mai 2011, hadde mannen sendt en tekstmelding til kvinnen. Der ba han henne om å ta på seg et rosa undertøysett for å oppfylle hans seksuelle fantasier.

Har du tips eller innspill? Kontakt Nettavisens journalister på vaktsjef@nettavisen.no!

Da voldtekten skjedde hadde mannen, ifølge dommen, i lengre tid ønsket en avtale med ekskjæresten. Avtalen skulle gå ut på at hun på nytt skulle være hans kjæreste, frem til han giftet seg med en kvinne fra samme kulturelle bakgrunn.

Den i dag 29 år gamle mannen er dømt til fengsel i fire år og tre måneder. To år er gjort betinget fordi politi og påtalemyndighet har brukt lang tid på å behandle saken. Mannen er også dømt til å betale 150.000 kroner i oppreisning til sin tidligere kjæreste.

Kulturforskjeller
Den tragiske historien startet i 2005 med et kjæresteforhold mellom to unge norsk ungdommer med ulik kulturell bakgrunn. Frem til 2009/2010 var de kjærester, og da forholdet tok slutt fortsatte de å ha jevnlig kontakt.

Det var jenta i forholdet som gjorde det slutt, fordi hun ikke følte at mannen var den rette.

I dommen står det: «En vesentlig grunn til at kjæresteforholdet var turbulent var antakelig kulturforskjeller og ulik innstilling til om forholdet var "levedyktig". Tiltalte likte ikke at fornærmede var på byen med venninner og hadde innvendinger til hvordan hun kledte seg, at hun drakk alkohol etc. Fornærmede ønsket ikke å ta med tiltalte hjem til foreldrene og fortelle at de var kjærester, bl.a. på grunn av frykt for foreldrenes reaksjon men også på grunn av egen usikkerhet om forholdet, som var ustabilt. Tiltalte ønsket på sin side sterkt å bli introdusert for hennes familie og at de skulle etablere seg sammen.»

Ødelagte «gullår»
Den domfelte klarte ikke å akseptere bruddet, og hans bror fortalte i Oslo tingrett at han ble «blind av kjærlighet» og brukte mye tid og penger på ekskjæresten. Han mente at jenta hadde «knust hans hjerte» og ødelagt «gullårene» hans - alderen der han skulle giftet seg og fått barn.

I april 2011 - noen uker før voldtekten - oppsøkte mannen sin ekskjæreste. Han sa at han hadde funnet en løsning som gjorde at hun skulle slippe å jobbe, og at hun ville få alt hun ønsket, hvis hun igjen ble hans.

Da han igjen ble avvist ble han sint, begynte å rope, ba henne våkne opp og sa han ville gjøre alt for henne.

«Han ristet fornærmede og slo henne bl.a. på låret og i ansiktet. Fornærmede ble redd, holdt hendene over hodet, gråt, sa hun ikke fikk puste», står det i dommen.

Etter hendelsen var mannen irritert og sendte flere tekstmeldinger til jenta der han fortalte at han skulle gifte seg med en jente fra samme kulturelle bakgrunn som ville forstå ham bedre, men at han ville ha en avtale med ekskjæresten der «Hun skulle være hans i en måned fram til han skulle gifte seg Ifølge fornærmede forklarte tiltalte at avtalen innebar at de skulle ha et kjæresteforhold, herunder ha sex, og at hun skulle gjøre alt han sa.».

Ville ha hevn
I Oslo tingrett innrømmet mannen at han ønsket en slik avtale. Han ville ha hevn for de ødelagte årene, men ifølge ham var planen å behandle henne enda bedre enn han hadde gjort tidligere, slik at hun skulle forstå hva hun hadde gått glipp av.

Mannen erkjente også at han oppsøkte jenta i hennes bolig våren 2011, og at han ville ha sex med henne mens hun hadde på rosa undertøy for å «oppfylle hans seksuelle fantasier».

Ifølge kvinnen truet mannen henne til å bli med inn i leiligheten. Der voldtok han henne for så å legge seg til å sove i stua. Mannen hevdet derimot at hun hadde frivillig sex med ham. Noe retten ikke har festet lit til.

Oslo tingrett tror kvinnen på at hun sa hun ikke ville, men at mannen svarte at «du kan si så mye du vil, det kommer til å skje uansett om du vil eller ikke».

enten kan jeg skyte deg eller du kan skyte meg

Drapstruet
En stund etter voldtekten var det tidligere kjæresteparet igjen sammen i hennes leilighet. I dommen står det beskrevet:

«Fornærmede har forklart at hun var redd for hva tiltalte kunne gjøre og fryktet han kunne skade henne. Tiltalte var fortsatt sint på fornærmede og ga uttrykk for hvor mye han elsket henne og at hun hadde såret og ødelagt for ham. Han spurte hvorfor hun ikke tok en kniv og stakk i hjertet hans og opptrådte truende overfor fornærmede. Ifølge fornærmede satt de på hver sin kant av sofaen i stua da tiltalte bøyde seg ned og dro fram en pistol som lå under sofaen. Tiltalte ga uttrykk for at "enten kan jeg skyte deg eller du kan skyte meg" og at dette var den perfekte avslutning».

Jenta ble livredd og sa hun måtte på badet og kaste opp. I dødsangst løp hun ut av leiligheten. Den nå domfelte mannen løp etter henne ut av leiligheten. Ved noen boligblokker kastet hun seg inn baksetet på en tilfeldig bil og fortalte den overraskede sjåføren at hun flyktet fra sin ekskjæreste som forsøkte å drepe henne.

Den samme dagen anmeldte kvinnen både truslene, volde og voldtekten ved Sentrum politistasjon.

Oslo tingrett mener at det er en rekke skjerpende omstendigheter i saken, og at den eneste formildende omstendigheten er den lange saksbehandlingstiden før det ble tatt ut tiltale i saken. Derfor er også to år av dommen gjort betinget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.