Gå til sidens hovedinnhold

Voldtok sin 12 år gamle datter- dømt til 60 dagers fengsel

Nå krever over 50.000 mennesker at dommeren blir tiltalt.

NEW YORK (Nettavisen): En 12 år gammel jente i Montana er blitt voldtatt av sin far gjentatte ganger, fastslår retten.

Dommer John McKeon ga faren 60 dagers fengsel, pluss prøvetid.

Ba om 25 år

Nå krever over 50.000 mennesker at dommeren stilles for retten, fordi straffen etter deres mening er oppsiktsvekkende lav.

«Ingen snakket på vegne av 12-åringen under rettssaken», understrekes det i kampanjen på Change.org.

Påtalemyndigheten ba om 25 år i fengsel for mannen. Han tilsto forholdene etter å ha fått en avtale som innebar at to andre tiltalepunkter for samme forbrytelse ble strøket, melder CNN.

Dommer McKeon ga mannen også en betinget straff på 30 år, som han slipper å sone dersom han ikke gjør nye forbrytelser og dersom han fullfører betingelsene for sin prøvetid, som blant annet betyr deltagelse i en sexforbryterbehandling og ingen kontakt med mindreårige uten oppsyn.

- Best før sønnene

Barnets mor og mormor uttalte seg under rettssaken til fordel for mannen. Moren skrev at mannen hadde «gjort et fryktelig valg», men at 25 år i fengsel ikke var den beste straffen.

- Han har to sønner som fortsatt elsker ham og trenger en far i livene sine, selv om det er under svært forståelige restriksjoner. Jeg vil gjerne se at mine barn har muligheten til å reparere sitt forhold til faren sin. Han er ikke et monster, bare en mann som virkelig dummet seg ut og har måttet betale på mange måter, sa barnets mor til retten.

Mormoren understreket også at spesielt sønnene vil bli knust hvis deres far ikke lenger er en del av livene deres, rapporterer CNN.

Dette er den seneste av flere dommer som har opprørt mange mennesker her i USA. Den mest kjente saken er Brock Turner-dommen. Turner ble tatt på fersk gjerning idet han utførte en voldtekt, og fikk seks måneders fengsel. Han slapp ut etter tre.

Les også

Stanford-student sonet bare tre måneder for voldtekt

Les også

Trumps barndomshjem er til salgs

Les også

- Hater Norge, men er glad i pengene hun får fra NAV

Les også

«Killer clowns» skremmer flere enn du tror - politiet vil ikke fortelle om dem

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn