*Nettavisen* Nyheter.

Voldtok som 16-åring

Foto: iBergen.no

Mannen (23) som er siktet for voldtekt av en prostituert, er tidligere dømt for voldtekt.

18.05.06 16:56

- Han rettet en pistol mot ansiktet mitt, har kvinnen (31) som natt til 16. mai skal ha blitt voldtatt, forklart.

Torsdag ble mannen fengslet for fire uker. Han erkjente straffskyld for to punkter i siktelsen som begge omhandlet narkotika. Han nektet imidlertid straffskyld for voldtekt og trusler.

Men Bergen tingrett festet større lit til kvinnens forklaring om hva som hadde skjedd, og varetektsfengslet mannen i fire uker med brev- og besøkskontroll. 23-åringen påkjærte kjennelsen på stedet.

Allerede som 16-åring ble han en annen plass i landet dømt etter straffelovens paragraf 192, som gjelder voldtekt. Siden har han vært i rettssalen flere ganger og blitt dømt for blant annet vold, heleri og narkotika.

Før jul ble han siktet for grovt ran av en bensinstasjon på Østlandet, et forhold han erkjenner straffskyld for. Siden har han flyttet fra hjembyen til Bergen. Men etter kort tid på det nye hjemstedet har han igjen blitt siktet i en voldtektssak.

- Holdes uten grunn
Til tross for 23-åringens fortid mener forsvarer Øystein Lillevik at vilkårene for å holde hans klient fengslet ikke er til stede.

- Alle de tekniske bevisene er sikret, våpenet er beslaglagt, avhør av både fornærmede og min klient er overstått, pengene han skal ha tatt fra henne ble funnet på ham og fingeravtrykk er tatt. I og med at politiet ville fengsle ham med den begrunnelsen at han kunne ødelegge bevis, så mener jeg han holdes uten grunn, sier Lillevik til iBergen.no.

Ifølge Lillevik står det ord mot ord i denne saken.

- Ingenting er sett. En nabo hadde hørt et skudd, men politiet har ikke funnet noe inne i leiligheten.

Nye avhør
Men aktor Per Johan Askevold mener det fortsatt gjenstår mye etterforskning.

- Vi har mange avhør som skal taes. Dessuten må vi vurdere bevisene vi har sikret til nå. Men åstedsgranskningen er ferdig, sier Askevold.

Truet med våpen
Den prostituerte nigerianske kvinnen har ifølge BT forklart at hun ble den mannlige kunden hjem til leiligheten hans, der de hadde sex. Etterpå skal han ha truet kvinnen til å gi pengene tilbake, før han rettet en pistol mot ansiktet hennes og skjøt et skudd i gulvet foran henne. Deretter skal han ha voldtatt henne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.