RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldtok to kvinner på 87 og 77 år i Oslo - pågrepet i Paris

(ANB/Terje Pedersen)
Sist oppdatert:
Gjerningsmannen slapp unna etter en polititabbe i Norge. Nå er han pågrepet i Frankrike.

En rumensk mann (35) er pågrepet i Frankrike, mistenkt for to svært grove overfallsvoldtekter i Oslo.

- Vi kan bekrefte at vi har pågrepet en person i Paris i forrige uke. Dette skjedde etter at vi hadde etterlyst en person med navn internasjonalt, via interpol. Han ble pågrepet i Paris og vi har levert inn en rettsanmodning fordi vi ønsker til han utlevert for flere straffbare forhold i Oslo, sier Hanne Kristin Rohde til Nettavisen.

- Det viktigste for oss er at vedkommende blir stilt for retten og de straffbare forholdene som er blitt begått, opplyser hun videre.

Fengslet i Norge
I juni 2011 ble en 87 år gammel kvinne overfalt på Etterstad. Hun ble utsatt for grov vold og seksuelt overgrep, som er likestilt med voldtekt.

I februar i år ble en 77 år gammel dame overfalt og utsatt for grov vold og voldtekt på Korsvoll.

Overfallene var så voldsomme at den 77 år gamle kvinnen måtte tilbringe flere dager i respirator, og ingen av dem husket noe fra det som skjedde.

Derimot klarte politiet å sikre seg fullverdige DNA-spor fra begge åstedene. De ga ingen treff i det nasjonale eller det internasjonale DNA-registeret. Dermed var norsk politi uvitende om at gjerningsmannen på et tidspunkt faktisk satt fengslet i Østfold for mindre alvorlige forhold, skriver Aftenposten.

Det ble først tatt DNA-prøve av mannen da han ble løslatt. Dermed var han en fri mann før politiet innså at han kunne knyttes til voldtektene av de eldre kvinnene.

Ran, seksuelle overgrep og grovt tyveri
En etterlysning gjennom Interpol ga imidlertid napp, og i forrige uke ble mannen, som er rumensk statsborger, pågrepet i Paris i Frankrike.

- Vi har har hatt en utstrakt og intens etterforskning etter at den 87 år gamle kvinnen ble brutalt slått ned, ranet og utsatt for en seksualforbrytelse. Etter mange avhør sirklet vi inn at dette måtte være person fra det rumenske miljøet i Oslo, sier Rohde til Nettavisen.

Hun opplyser at vedkommende er siktet for fire straffbare forhold i Norge.

- Vedkommende er siktet for ran, seksuelle overgrep og grovt tyveri fra bolig, opplyser Rohde.

Les også disse sakene:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere