*Nettavisen* Nyheter.

Volkswagen på vei mot verdenstoppen

Detroit (NTB-DPA): Europas største bilprodusent Volkswagen (VW) gir gass mot verdenstoppen. I fjor passerte det tyske selskapet en ny milepæl med et salg på over åtte millioner biler på verdensbasis.

Salget økte med rundt en million enheter i forhold til året før, opplyser VW-sjef Martin Winterkorn. Men samtidig som Winterkorn mandag kunne legge fram solide tall på bilmessen i Detroit i USA, hadde han ikke noe nytt å fortelle om den planlagte fusjonen med Porsche.

- Planene om en sammenslåing består, var alt VW-sjefen kunne eller ville si. De to tyske bilprodusentene hadde planlagt å gå sammen i løpet av 2011, men den planlagte tidsrammen for en fusjon lot seg ikke holde.

For sin egen del har VW håp om å øke salget til mer enn ti millioner biler per år innen 2018. Dermed kan det tyske selskapet passere bli nummer én på verdensbasis, en posisjon amerikanske General Motors gjenerobret fra japanske Toyota i fjor.

På det viktige amerikanske markedet håper VW å kunne øke sitt salg til over en halv million enheter i løpet av 2012. Selskapet innledet i fjor en storoffensiv i USA med produksjonen av en ny Passat-modell spesielt tilpasset amerikanske forhold. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.