*Nettavisen* Nyheter.

Vollvik: - DNO altfor lavt priset.

DNO er for lavt priset per i dag mener investor Idar Vollvik. Han anser at markedsverdien bør ligge nærmere 20 milliarder kroner.

Aksjen i DNO har vært en het potet for analytikere og meglere de siste tolv månedene. På nyåret har spådommene rundt DNO-aksjen pekt både opp og ned. På tirsdag siterte TV 2 Nettavisen en analytiker som spår en oppgang på DNO-aksjen med like under fem prosent, til 70 kroner aksjen. Ved børsslutt i går var aksjen priset til 51 kroner.

Følg DNO-aksjen her.

- Det er ikke umulig. Gjennom året har jeg sett på lignende selskap rundt i Europa med lignende reserver, og sammenlignet med disse er DNO altfor lavt priset i dag. Med den voldsomme aktiviteten selskapet har gående vil de kanskje ha doble reserver i slutten av året, hevder Idar Vollvik overfor iBergen.no.

Usikker oljepris
Vollvik eier selv i underkant av fem millioner aksjer i DNO. Ifølge ham selv har han brukt rundt 300 millioner kroner på aksjer i oljeselskapet - og han er ikke fremmed for å bruke mer.

- Jeg har mye penger i forskjellige aksjer og selvfølgelig må jeg selge meg ned i noe annet om det blir poster åpne. Hvis kursen blir vesentlig lavere skal du ikke se bort fra at jeg gjør nettopp det, sier Vollvik ivrig.

En av momentene som er avgjørende for aksjekursen til DNO er oljeprisen. Faller den - så faller også DNO.

- Holder den seg noenlunde har jeg troen på en stigning på nesten 50 prosent. Faktoren er usikkerhet rundt oljekursen, men den mener jeg vil være høy i hele 2006. Jeg tror det er tidsspørsmål før også de store oljeselskapene må justere opp sine inntekstestmitater og da vil selskap som DNO fyke i været, slår Vollvik fast.

Tror på eventuelt kinesisk oppkjøp
Vollvik har tro på analytikernes påstander om at kinesiske og indiske investorer lukter på et eventuelt oppkjøp av DNO.

- Den troen deler jeg litt, men jeg tror det er mange andre som er interessert også. Jeg vet om spesielt ett selskap som jeg ikke vil nevne her. Årsaken til at kineserne er troverdige oppkjøpere er at de har leid ut riggene til DNO i Irak og dermed har sett hvor mye olje det er i feltene der, sier Vollvik.

12 milliarder for lite
Ved børsslutt på tirdag ble DNO verdsatt til like under 12 milliarder kroner, det mener Vollvik er for lite.

- Det finnes tilsvarende selskap i Europa som er verdt over 20 milliarder som har tilsvarende oljereserver, men har vært lengre i drift og av den grunn har fått bedre anerkjennelse, sier Vollvik.

- Så 20 milliarder er en passende prising av DNO?
- 20 milliarder kan være en forsvarlig prising av DNO med den kunnskapen jeg har om aksjen, konkluderer Vollvik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag