RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vollvik: - Emisjonen er i boks

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Idar Vollviks Ludo Group har hentet 22 millioner kroner.

Idar Vollvik fikk fulltegnet emisjonen på 22 millioner kroner.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Pengene sikrer Ludos satsning på mobil i Thailand. Hoveddelen av kapitalen kommer inn via kunder av Pioner Kapital.

- 15-ganger større

- Det er mobilcaset i Thailand som trigger oss. Markedet der er 15 ganger større enn det markedet Idar klarte å bygge opp verdier for rundt to milliarder kroner sist, sier administrerende direktør, Per-Espen Watle, i Pioner Kapital til NA24.

Pioner Kapital har hentet over 20 millioner kroner i emisjonen.

Per Espen Watle
- Men hvordan er marginene?

- Det er høyere enn de var i Norge da Idar bygde opp Chess, sier Watle.

- Større enn Chess

Ludos datterselskap heter Moj3G, men mot sluttbruker bygges merkevaret Ludo for hva det er verdt. Holdingselskapet, Ludo Group, eier 49 prosent. Resten er lokale investorer og ansatte.

- Det er her mitt fokus blir fremover. Det er den største enkeltstående forretningsmuligheten jeg har stått overfor i mitt liv, så langt, sa Vollvik til NA24 da han fortalte åpent om den tøffe tiden etter å ha blåst en millaird kroner på aksjespekulasjon.

- Større enn Chess?

- Ja, helt klart.

- Vi er dene eneste uavhengige leverandøren

Ludo er en av fem leverandører til Thailands nye 3G-nett, og marginene er fantastiske.

- I den beste Chess-tiden hadde vi opp mot 35 prosents dekningsbidrag. I Thailand har vi 60 prosent. Det er helt sinnssykt, sa Vollvik til NA24.

- Hvor stort kan det bli?

- Vi kan få en god del millioner kunder. Der er kun fem selskaper som kan tilby 3G i Thailand nå, og vi er det eneste som er helt uavhengige. Netteieren vi har avtale med, har budsjetert med fire millioner 3G-brukere innen utgangen av 2013, da skal vi klare en million av disse.

- Vi har budsjetert med mye mindre enn det, men vi håper jo at netteiers estimater slår til. Da blir dette et eventyr som er mye større enn jeg noen gang har opplevd, ler Vollvik.

- Men hvorfor skal dere lykkes? Det er ikke lett som liten å lykkes i et så stort marked som Thailand?

- Vi er a) billigst og b) best, ler Vollvik.

- De andre fire 3G-leverandørene er alle større selskaper som har mange andre hensyn å ta. Vi kan mye raskere snu oss rundt, være innovative og dermed skaffe oss flere kunder raskere.

Turbulent

De siste årene har vært turbulente for den tidligere turbotraderen. Etter å ha tapt hele sin formue, og vel så det, på aksjetrading på verdens børser, var det mange som hadde avskrevet den munnrappe trønderbergenseren.

Gjeld på tilsammen over 100 millioner kroner til First Securities og kemneren i Bergen gjorde ikke livet enkelt for Vollvik.

Vollvik fikk mye oppmerksomhet etter kjøpet av Koenigseggen. Her med Dorthe Skappel.

I fjor prøvde Vollvik og Ludo å hente inn et tresifret millionbeløp via meglerhusene Carnegie og ABG Sundal Collier uten å lykkes. Vollvik ønsket å bruke provenyet fra emisjonen til å kjøpe Ventelo.

Blåste to milliarder

Idar Vollvik tjente sine første millioner kroner på å selge mobiltelefoner. Men de store pengene tjente han først på salget av Chess. Dessverre ble børsen en besettelse for Vollvik og han tapte alle pengene sine.

Han fikk imidlertid også tid til litt moro. Det ble festet med Sharon Stone i Cannes, privatjet frem og tilbake til Las Vegas, et 1.800 kvadratmeter stort hus i Marbella og ikke minst var han den heldige eier av verdens raskeste personbil, en Koennigsegg.

I løpet av en ettårsperiode vinteren 2005 og 2006 gikk Idar Vollviks papirformue fra i underkant av én milliard kroner til over to milliarder før den fikk seg en kraftig smell i mai 2006 og plutselig var papirformuen under milliarden igjen og starten på nedturen var i gang.

Idar Vollvik handlet ikke bare i likvide børsnoterte aksjer, men han tok også store poster i lite omsettelige selskaper som Dynapel, Birdstep og Aladdin Oil for å nevne noen. Og han lånte opp investeringene sine slik at han kunne kjøpe mer.

Da finanskrisen slo inn, måtte det jo gå galt. Fra å ha hatt rundt en milliard kroner på bok, cash, kontant og en papirformue på to milliarder kroner, satt plutselig Idar Vollvik igjen med mellom 100 og 150 millioner kroner i gjeld. Alt blåst på hasardiøs aksjehandel. Det var ikke første gangen Vollvik nesten gikk overende på aksjer. Også tidlig i dette årtusen tapte Vollvik stort og han måtte gå flere runder med ulike meglerhus og banker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere