Gå til sidens hovedinnhold

Vollvik i seng med fienden

Det går mot forlik i kampen mellom Ludo og Ventelo.

- Vi hører rykter om at Ludo og Ventelo forhandler om et forlik?

- Stemmer det. Vi sitter ved forhandlingsbordet nå, sier Kristian Adolfsen til NA 24.

Adolfsen og broren Roger er Ludos største aksjonær sammen med Idar Vollvik. Han vil ikke si noe om hvordan forhandlingene går.

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Adolfsen.

Siden Ventelo begjæret Ludo Mobil konkurs i forrige uke har det haglet med påstander fra begge sider.

Årsaken til konkursbegjæringen var at Ventelo krever 15 millioner kroner som Ludo skylder dem, etter at Ludo ikke har betalt Ventelo.

På den andre siden har Ludo kommet med et motkrav på 23 millioner kroner som de mener Ventelo har overfakturert dem. Ludo skal ha samme rabatter som Ventelo, da Ventelo med Ludo på laget har kunnet sikre seg større rabatter hos Telenor. Det mener Ludo at de ikke har fått.

Asker og Bærum tingrett har gjort en foreløpig vurdering av Ludo Mobil sin begjæring om mildlertidig forfjøyning mot Ventelo. Det er kalt inn til rettsmøte 1. februar.

Les også: Vollvik skal i retten
Les også: - Nå er jeg fly forbanna
Les også: Her er Idars hysteriske videoangrep

Tøffe år bak seg
De siste årene har vært turbulente for den tidligere turbotraderen. Etter å ha tapt hele sin formue, og vel så det, på aksjetrading på verdens børser, var det mange som hadde avskrevet den munnrappe trønderbergenseren.

Gjeld på tilsammen over 100 millioner kroner til First Securities og kemneren i Bergen gjorde ikke livet enkelt for Vollvik.

I fjor prøvde Vollvik og Ludo å hente inn et tresifret millionbeløp via meglerhusene Carnegie og ABG Sundal Collier uten å lykkes. Vollvik ønsket å bruke provenyet fra emisjonen til å kjøpe Ventelo.

Blåste to milliarder
Idar Vollvik tjente sine første millioner kroner på å selge mobiltelefoner. Men de store pengene tjente han først på salget av Chess. Dessverre ble børsen en besettelse for Vollvik og han tapte alle pengene sine.

Han fikk imidlertid også tid til litt moro. Det ble festet med Sharon Stone i Cannes, privatjet frem og tilbake til Las Vegas, et 1.800 kvadratmeter stort hus i Marbella og ikke minst var han den heldige eier av verdens raskeste personbil, en Koennigsegg.

I løpet av en ettårsperiode vinteren 2005 og 2006 gikk Idar Vollviks papirformue fra i underkant av én milliard kroner til over to milliarder før den fikk seg en kraftig smell i mai 2006 og plutselig var papirformuen under milliarden igjen og starten på nedturen var i gang.

Idar Vollvik handlet ikke bare i likvide børsnoterte aksjer, men han tok også store poster i lite omsettelige selskaper som Dynapel, Birdstep og Aladdin Oil for å nevne noen. Og han lånte opp investeringene sine slik at han kunne kjøpe mer.

Da finanskrisen slo inn, måtte det jo gå galt. Fra å ha hatt rundt 850 millioner kroner på bok, cash, kontant og en papirformue på to milliarder kroner, satt plutselig Idar Vollvik igjen med mellom 100 og 150 millioner kroner i gjeld. Alt blåst på hasardiøs aksjehandel. Det var ikke første gangen Vollvik nesten gikk overende på aksjer. Også tidlig i dette årtusen tapte Vollvik stort og han måtte gå flere runder med ulike meglerhus og banker.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken