RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vollvik ikke under juletreet

Sist oppdatert:
Hvis du allerede hadde planlagt å ønske deg boken om Idar Vollvik til jul, vil denne artikkelen skuffe deg.

For utgivelsen av boken er utsatt til februar. Årsaken skal, ifølge forfatter Haakon B. Schrøder, være at han ikke vil gjøre boken til en typisk julegave.

Tenker ikke penger
- Nei, dette synes jeg er noe nissen skal slippe å drasse med seg, spøker Schrøder. At han kan gå glipp av store summer fra julesalget, bekymrer ham ikke.

- Jeg gjør ikke dette for penger. Skulle jeg gjort det, måtte jeg ha funnet meg noe annet å gjøre på. Jeg håper bare at flest mulig leser boken, hevder Schrøder overfor iBergen.no.

Brukte mediene
Boken, som har fått navnet «Chess is King», skulle opprinnelig ligge klar i butikkhyllene i disse dager. Ennå har ikke Idar Vollvik lest boken, som er en uautorisert biografi, skrevet i tabloid form. Hovedsaklig handler den om hvordan finansmannen tok i bruk mediene til å bygge opp milliardbedriften Chess. Utgiver Anders Cappelen tror boken vil ha så stor interesse at den vil selge uansett. Spesielt folk innen kommunikasjon tror han vil ha nytte av Vollvik-boken.

- Boken har kvaliteter som gjør den salgbar. Det viktigste er å få laget en veldig god bok, ikke å utgi den så raskt som mulig. Vi hadde håpet å få den ut før jul, men ennå gjenstår noe arbeid før den er ferdig, sier Cappelen.

Avsløringer
Schrøder har allerede varslet saftige avsløringer i boken, men avviste overfor iBergen.no i sommer at det dreide seg om skandaler.

- Det er et par ting jeg har tatt opp som ikke alle vet om Vollvik. Ting vi har jobbet med, og annet som har skjedd underveis. Det dreier seg ikke om noen skandaler, men det er interessant lesning, sa forfatteren, som tidligere var Vollviks PR-rådgiver.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere