RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vollvik-yndling kjøper i Russland

Sist oppdatert:
Et oljeselskap i gråmarkedet har sikret seg kontroll over et russisk selskap.
Av: Camilla Tranum

Aladdin Oil & Gas har kjøpt seg kontroll over det russiske oljeselskapet Orneftegaz. Dermed har Aladdin økt tilstedeværelsen i Orenburg-området.

Kjøpesummen er avtalt til 5,5 millioner dollar, tilsvarende 35 millioner norske kroner.
Aladdin Oil & Gas Company har overtatt 55 prosent av aksjene og har i tillegg flertall i selskapets styrende organer, og har nå fullstendig kontroll over selskapets finansielle og operasjonelle drift.

Venter snarlig produksjon

For å få forlenget lisensen fra myndighetene har Aladdin Oil & Gas Company engasjert et seismikkselskap til å skyte 3D seismikk på lisensen. Orneftegaz innehar en lisens i Orenburg på rundt 63 kvadratkilometer. I perioden 2001-2002 var det produksjon på lisensen, og det er boret totalt seks brønner på lisensen.

- Det er forventet at man relativt raskt kan få en til to brønner i produksjon ved forholdsvis enkle midler. De øvrige brønnene vil kreve overhalinger/workover. Produksjonsmålet for lisensen for 2007 er på 700 til 1000 fat per dag innen utgangen av året, heter det i en kommentar fra daglig leder Espen Glende i Aladdin Oil & Gas.

Selskapet har også planer om børsnotering 2007.

Vollvik med på laget

Turboinvestor Idar Vollvik er største aksjonær i Aladdin Oil & Gas og sitter med 14,5 prosent gjennom selskapet Vollvik Invest. Vollvik har investor Paal Hveem med på laget over aksjonærer i oljeselskapet i gråmarkedet.

Aladdin Oil & Gas Company eier fra før 71,5 prosent av det russiske oljeselskapet OOO Geotechnologica. OOO Geotechnologica har to lisenser i Timian Provinsen i Nordvest Russland på totalt 1.300 kvadratkilometer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere