Vollviks makker kriminell

Chess-gründer Idar Vollviks kompanjong i offshore-eventyret viser seg å være straffedømt seks ganger. Nå strander samarbeidet før det er begynt.

14.01.06 08:49

Det var denne mannen som tok kontakt med Idar Vollvik i forbindelse med at han hadde hørt på TV at milliardæren ville kjøre off shore -båt.

- Jeg føler meg lurt, sier Idar Vollvik til BA. Han forteller videre at han ikke hadde noen anelse om den nye partnerens kriminelle fortid.

- Det sier seg selv at jeg som offentlig person ikke kan gjøre forretninger med noen med et så langt rulleblad.

69 anmeldelser
De verste forseelsene stammer fra en tid tilbake, da mannen i 1999 ble dømt til åtte måneders fengsel og 85.000 kroner i erstatning for legemsfornærmelse, heleri, drukkenskap, tyveri og våpenovertredelse.

Til sammen har mannen hele 69 anmeldelser på seg.

Siste tilfelle er fra i fjor høst, da han drapstruet en butikkinnehaver han kjøpte en vinsj av og ble pålagt besøksforbud.

Siste dom er fra 2002 for uaktsomt heleri, promillekjøring på moped, hensynsløs adferd der han rettet en kopi av en UZI maskinpistol mot en mor og en datter, og kjøring uten førerkort.

Han er frifunnet for en rekke saker som omhandler narkotika og vold

Leter etter ny båt
- Selv om jeg ikke kan fortsette dette prosjektet, så har jeg ikke gitt opp håpet om å kjøre fort i båt. En båt skulle det alltids være mulig å finne. Jeg er ikke typen som gir opp, sier Vollvik til BA

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.