RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Volvo kan bli svensk igjen

Sist oppdatert:
Sveriges kronjuvel kan bli kjøpt opp av Wallenbergs Investor.
Wallenberg-kontrollerte Investor har dukket opp som den siste frieren som vil kjøpe Volvo Personbiler av amerikanske Ford, melder The Independent.

Ifølge avisen overveier Investor AB et bud sammen med en gruppe andre investorer. Fagforeningene skal være positive till et svensk eierskap.

Ford hevder imidlertid at selskapet ikke er til salgs, og Volvosjefen Fredrik Arp vegret seg i forrige uke med å svare på spørsmål om selskapets fremtid, men han utelukket ikke «en auksjon».

En talsmann for Investor sier at man ikke kommenterer rykter og spekulasjoner, og en talsmann for Fords europeiske Premier Automotive Group (PAG) avsto fra å kommentere.

Volvo anses for å være den mest verdifulle delen i PAG.

Paul Newton, analytiker i konsulentfirmaet Global Insight, sier till The Independent at med tanke på alle «historier som lekker ut er det ingen tvil om at (Fords) banker forsøker å selge alle varemerkene i PAG».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere