RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vond opplevelse ved sønnens grav - fant knokler på gravstedet

Foto: Jørn Haakenstad (Hadeland)
Jorunn Marie og Olav Olsen reagerer sterkt etter at de fant en stor knokkel på sønnens gravsted.

Onsdag forrige uke var Jorunn Marie og Olav Olsen ved sønn John Olavs gravsted ved Grymyr kirke. De ville sette ned blomster og ordne litt, etter at jorden fra graven var fjernet. Begravelsen var 28. mai, etter at 46 år gamle John Olav omkom i en motorsykkelulykke i Thailand 12. mai i år, skriver Hadeland.

- Vi ble både sinte og lei oss da vi så den store knokkelen ligge på gravstedet, etter at jord, kranser og blomster var fjernet. Vi ville pynte litt og sette blomster og lys på gravstedet. Dette synes vi ikke noe om, forteller Jorunn Marie Olsen.

Vi var med henne og ektemann Olav på kirkegården i forrige uke. Da lå knokkelen på gravstedet fortsatt.

En ekstra trøkk
- Vi unner ingen en slik opplevelse midt i sorgen. Det er ikke ens barn som skal gå bort først. Det har vært mye å ordne med fram til begravelsen og nå etterpå. Dette er helt unødvendig, sier Jorunn Marie om det som ser ut som et lårbein.

Olav Olsen mener at kirkegårdsarbeiderne må sikre at det er rutiner når jord fjernes og at beinrester blir bedre tatt hånd om.

Olsen forstår at slik kan forekomme på en kirkegård, men mener at det går an å skjule knokler bedre.

- Det blir helt makabert og en trøkk til oppe i det hele. Etter å ha kjørt bort jorda kunne det ha blitt gått over med en rive. Da hadde knokkelen lett blitt funnet, sier Olav til Hadeland.

Kirken vil ta ansvar
Hadeland kontaktet Kirken i Gran torsdag og driftsleder Odd Ragnar Bredviken har medfølelse med ekteparet Olsen etter knokkelfunnet.

- Det er antakelig regnværet som har skyld i at beinrester gjemt i jorda dukker fram. Vi skal så klart ta hånd om dette og ordne opp. Det er uansett bra at vi blir kontaktet når slik noe skjer, sier Bredviken, som lovet å ta tak i saken allerede dagen etter.

Knokkelen ekteparet Olsen fant på sønnens gravsted har blitt kastet opp da det ble gravd i bakken.

- Ikke uvanlig
På eldre kirkegårder enn Grymyr er det ikke uvanlig med beinrester oppe på bakken. Det er fordi jorda har blitt vendt flere ganger.

Senest i mai skrev Dagbladet en sak om gravplassen på Granavollen, der folk reagerte på slike knokkelfunn.

Også da oppfordret driftsleder Bredviken om at folk tar kontakt direkte hvis de opplever å finne bein- og knokkelrester på bakken.

Han pekte også da på regnet som en årsak til at knokkelrester dukket fram.

Flere saker i avisa Hadeland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere