RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Væpnede menn inntok EU-kontor

Sist oppdatert:
To væpnede menn har inntatt et EU-kontor på Gaza, og krever unnskyldninger fra Norge og Danmark.
- Vi oppfordrer innbyggerne i de to landene til å ta denne trusselen alvorlig, fordi våre celler er klare til å implementere dette over hele Gaza, uttalte en av angriperne.

Ifølge Dow Jones Newswire angrep to væpnede menn et EU-kontor i Gaza by, men trakk seg ut få minutter senere. Rundt 15 menn sto på utsiden av kontoret, væpnet med håndgranater, automatgæver og anti-tank-våpen. Ingen skudd ble avfyrt, og ingen skal ha blitt skadd.

Det skal være en voldelig gruppering med forbindelser til Mahmoud Abbas' Fatah-parti, Al Aqsa Martyrers Brigader, som sto bak angrepet.

Bakgrunnen for angrepet var avisene Jyllands-Posten og den kristne norske avisen Magazinets tegninger av Mohammed.

Islamsk hellig krig sa søndag at nordiske personer må være ute av området i løpet av 48 timer. Samtidig delte den sekulære, væpnede gruppen al-Aqsa-martyrenes brigader ut løpesedler i Gaza by hvor de oppfordret dansker og svensker om å komme seg ut i løpet av tre dager, ifølge NTB.

Nå trekker Norsk Folkehjelp seg ut.

Kontoret til Norsk Folkehjelp fikk et brev for en uke siden fra en lokal organisasjon som skrev at de var sjokkerte og overrasket over at nordmenn kunne delta i provokasjoner mot islam.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere