RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Væpnede menn stormet bygning i Irak

Sist oppdatert:
Bagdad (NTB-Reuters-AFP): Væpnede menn har stormet en bygning med offentlige kontorer i byen Samarra nord i Irak. Flere mennesker er tatt som gisler i bygningen, som huser bystyret i Samarra.

To personer som kan ha båret belter eller vester med sprengstoff trengte inn i bygningen tirsdag morgen, sa tjenestemenn i byen. Aksjonen viser ifølge nyhetsbyrået AFP hvor lett det er å angripe mål som i teorien skulle være strengt beskyttet.

En selvmordsbomber skal ha blitt drept mens 16 politifolk og åtte sivile ble drept i angrepet.

– Folk som arbeider for de lokale myndighetene er fanget inne i bygningen, sa politiets talsmann Dhafir Ahmed.

Angrepet mot Samarra kom etter en tilsvarende aksjon i byen Tikrit, som også ligger i Salahedin-provinsen i de midtre delene av Irak, før jul i fjor. Her ble en bilbombe utløst og tre mennesker drept før sikkerhetsstyrker fikk satt fri folk som var tatt som gisler.

Samarra har lenge vært herjet av uro og voldshandlinger. Militante sunniarabere har med jevne mellomrom angrepet tjenestemenn som tilhører de sunnidominerte myndighetene så vel som folk fra den irakiske regjeringshæren og politiet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere