RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Politiet i Gudbrandsdal rykket fredag ettermiddag ut til huset i Øyer hvor både den drepte Bjarte Hansen og hans nå etterlyste stesønn Kim Andreas Kristiansen bodde.
Politiet i Gudbrandsdal rykket fredag ettermiddag ut til huset i Øyer hvor både den drepte Bjarte Hansen og hans nå etterlyste stesønn Kim Andreas Kristiansen bodde. Foto: Ole Berg-Rusten (NTB scanpix)

Væpnet politiaksjon mot drapssiktedes bolig i Øyer

Sist oppdatert:
Væpnet politi undersøkte fredag ettermiddag huset til drapsettersøkte KimAndreas Kristiansen (23) etter å ha fått tips om at han var sett i området.

Politistasjonssjef på Lillehammer Bjørn Egil Bergundhaugen bekreftet overfor NTB at politiet aksjonerte fredag ettermiddag etter å ha mottatt et tips i drapssaken. Tipset skal ha gått ut på at den siktede 23-åringen var sett i nærheten av huset hvor han og stefaren hadde bodd sammen i Øyer.

- Vi mottok et tips, men jeg kan si at det ikke er noen endringer i status. Det er ikke gjort noen funn, uttalte Bergundhaugen til NTB da aksjonen var i ferd med å avsluttes.

- Dårlig spøk førte til aksjon
Ifølge Per Solberg ved politiets operasjonssentral viste det seg at tipset var falskt. En ung gutt i en annen del av landet ringte inn tipset, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Ifølge Per Solberg ved politiets operasjonssentral viste det seg at tipset var falskt. En ung gutt i en annen del av landet ringte inn tipset.

- Dette var en svært dårlig spøk, sier Solberg.

Vedkommende blir nå anmeldt.

Flere politibiler rykket ut til huset som ligger øde til like ved E6 nord for Lillehammer. Etter at Kripos har saumfart bygningen i flere dager ble sperringene fjernet rundt tomten for et par dager siden.

Vil ha kontakt
Fredag trappet politiet ned den omfattende etterforskningen av drapet. Samtidig bruker de alle ressurser på å få kontakt med den siktede, etterlyste stesønnen.

- Vi gjør nå alt vi kan for å få kontakt med, lokalisert og pågrepet den etterlyste. Det er vårt hovedfokus. Samtidig er vi kommet til et punkt der vi har gjort det meste av det tekniske og taktiske arbeidet. Videre vil det hovedsakelig dreie seg om flere avhør og å få kontakt med hovedmistenkte, sier politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen i Lillehammer til NTB.

Videobilder av det man trodde var Kim Andreas Kristiansen fra en bensinstasjon torsdag, er trolig et feilspor i etterforskningen av drapssaken i Øyer. Politiet fikk tips om at en mann som kunne være stesønnen, skulle ha blitt sett på en Statoil-stasjon i Åmot i Modum kommune i Buskerud.

- For oss blir dette ett av et stort antall tips. De aller fleste er uaktuelle, men vi må vurdere hvert enkelt tips og følge opp dem som er aktuelle. Jeg er egentlig fornøyd med hoveddelen av det som er kommet. Det kunne vært mye verre, sier Bergundhaugen.

Politistasjonssjefens anbefaling til 23-åringen er: Meld deg på en rolig og behersket måte.

Tekniske delen avsluttet
Torsdag sa konstituert politimester Olav Sørby i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB at politiet har en viss informasjon og noen opplysninger om hvor 23-åringen kan befinne seg nå. Bergundhaugen ønsket fredag ikke å si noe mer om dette.

Tirsdag pågrep politiet en 21 år gammel kamerat av stesønnen og fikk ham varetekstfengslet for fire uker torsdag. 21-åringen er siktet for å ha avgitt falsk forklaring.

- Fengslingsgrunnlaget er hans forklaring, men han er mistenkt for medvirkning til drap. Vi vil ikke si hva innholdet i siktelsen faktisk er. Det tilhører fortsatt etterforskningen så lenge vi ikke har pågrepet hovedmistenkte og fått hans forklaring, sier politistasjonssjefen.

Holder trykket oppe
Han vil ikke si noe om hva slags medvirkning det dreier seg om. Det er kjent at 23-åringen ikke hadde førerkort. Det hadde kameraten som også hadde tilgang på bil. I mediene er det kommet fram at 23-åringen blant annet ringte til kameraten natt til torsdag.

Levninger av stefaren ble funnet i et rykende bål i et tett skogholt ved bomveien opp til Hafjell torsdag middag. En teori som er fremsatt, er at drapet fant sted i boligen og at liket ble fraktet i en bil til bålplassen.

- Siktede har avgitt en foreløpig forklaring. Han samarbeider godt med oss. Vi vil arbeide med saken gjennom helgen og trapper opp igjen mandag. Vi holder trykket oppe så lenge det er behov for det, sier Bergundhaugen. (©NTB)

Kim Andreas Kristiansen har status som mistenkt i drapssaken i Øyer, hvor en mann ble funnet død i et utbrent bål. Han bruker briller med mørk innfatning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere