Gå til sidens hovedinnhold

Vraker gigantisk kjøpesenter i Oslo

Etter 12 års planlegging dropper utbygger planene om et kjøpesenter på 45.000 kvadratmeter på Økern i Oslo.

Det store kjøpesenteret, som egentlig skulle stått ferdig neste år, har blitt presentert med både tegninger og store ord. Men nå har altså utbygger ombestemt seg og vraker planene.

- Som eiendomsutvikler må vi hele tiden forstå og forholde oss til den tiden vi lever i. Det er nå 13 år siden vi kjøpte eiendommen, og siden det har politikken og planene for Oslo forandret seg mye, sier prosjektdirektør i Økern Sentrum ANS, Thomas Holth, Aftenposten.

Nå vil utbygger, Steen & Strøm og Storebrand, omregulere området og heller bygge gater og torg som kan minne om Majorstuen, Vulkan og Grünerløkka, ifølge Holth.

Les også

Nytt bad til 1,4 milliarder kan ikke brukes til VM eller stupekonkurranser

Planene om 2000 nye boliger på stedet, vil fortsatt stå ved lag.

Vraker trolig badeland

Som Nettavisen skrev i mars, ønsker utbygger også å skrote planene for et badeland på Økern, som var et krav for å få bygget kjøpesenteret.

Bakgrunnen for utbyggers skepsis, var kommunens egne planer om å bygge et nytt badeanlegg på Tøyen.

Les også

Vil skrote planene om et nytt privat badeland i Oslo

- Det er et enormt anlegg de planlegger på Tøyen, med ute- og innebad. Da er spørsmålet vi stiller, når kommunene investerer et milliardbeløp i Tøyenbadet, skal vi konkurrere og gjøre det vanskelig for hverandre eller finne et innhold som utfyller hverandre, sa Hjorth til Nettavisen.

Nå som planene for området skal reguleres på nytt, er det høyst usikkert om det blir et badeland. Ifølge Aftenposten blir det imidlertid en kino som planlagt på området, fordi Økern Sentrum ANS allerede har inngått en kontrakt om det.

- Dagens gladnyhet for Oslo

En av dem som jubler over de nye planene, er bystyrepolitiker Eivind Trædal (MDG).

«Dette er et stort steg i riktig retning for Økern! De gamle planen så ut som en kjip versjon av Sandvika. Hovinbyen bør ikke samles av et bilbasert kjøpesenter. Nå blir det i stedet gater, torg og aktive fasader. Dagens gladnyhet for Oslo», skriver Trædal på Twitter.

En annen kaller det hele en farse:

«Steen & Strøm scrapper hele Økern sentrum og starter på nytt. Blir sikkert fint til slutt, men hvor mange år skal de få lov til å la området like brakk uten noe fremskritt? Og alt bare for å slippe å bygge badeland? For en farse».

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo sier han også liker de nye planene.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken