*Nettavisen* Nyheter.

Vraket etter nynorsktrussel

Foto: Richardsen, Tor

Tor Fuglevik ble vraket som vararepresentant i Oslo Redaktørforening.

13.03.09 14:42

Torsdag avholdt Oslo Redaktørforening sitt årsmøte på Hotell Bristol i Oslo. Da det skulle velges nye styrerepresentanter til lokallaget av Norsk Redaktørforening ble det oppstandelse.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Valgkomiteen hadde nemlig innstilt MTG-direktør Tor Fuglevik som fjerde vararepresentant. Årsaken var blant annet at Fuglevik er en representant for etermediene, samt at han selv gjerne ønsket å inneha vervet.

Men da ble det diskusjon. Tidligere Aftenposten-redaktør Einar Hanseid tok ordet og kunne klinkende klart si ifra om at han ikke synes Fuglevik var en riktig mann i styret. Årsaken var et utspill Fuglevik har kommet med tidligere i år.

Ville ha de eldre
Fuglevik mener nemlig at de aviser som får statlig støtte, noe som innbefatter de fleste på grunn av momsfritaket, bør tvinges til å bruke noe plass på nynorsk i sine spalter.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Men Hanseid hadde ingen motkandidater for hånden, og valgkomiteen holdt på sitt navn. Etter noe om og men ble TV2s Stål Talsnes foreslått. Da grep tidligere Dagblad-redaktør Arve Solstad ordet.

Han tok til orde for at de eldre burde være representert, og foreslo nettopp Einar Hanseid selv. Talsnes gjorde det helt klart at han gjerne trakk sitt kandidatur. Dermed vant Hanseid valget.

Ikke akkurat lei seg
Tor Fuglevik hadde ikke anledning til å overvære årsmøtet, da han var opptatt på annet hold.

Han forteller til NA24 Propaganda at gjerne skulle vært vitne til dramatikken under møtet.

- Etter hva jeg har fått referert i ettertid prioriterte jeg tydeligvis feil i år, sier han og legger til at han ikke tar tapet så veldig tungt.

NA24 Propaganda har ikke lykkes med å nå Einar Hanseid.

Sigvald Sveinbjørnsson, nyhetsredaktør i NA24, er medlem i Oslo Redaktørforening og deltok på gårsdagens møte.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.