RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vraket etter tabbeutvisning

Sist oppdatert:
Toppdommer Svein-Erik Edvartsen tabbet seg ut når han viste ut Bojan Zajic mot Tromsø. Nå er han vraket fra internasjonale oppdrag.

Les vif-fotball.no sitt kampreferat fra Vålerenga – Tromsø

Vålerenga legger inn protest

Ingen karantene for Zajic

Edvartsen delte ut et feilaktig rødt kort til Bojan Zajic i hjemmekampen mot Tromsø i fjor. Han ga også et gult kort til feil spiller i cup-kvartfinalen mellom Lyn og Molde.

- Jeg følte jeg kom inn i en ond sirkel, sier Svein-Erik Edvartsen til NRK.

- Jeg hadde et par grove feil i enkeltsituasjoner som fikk stor oppmerksomhet, og da blir det alltid sånn at fallhøyden blir større i neste kamp når du allerede har vært i fokus i kampen før.

Sesongen 2009 får derfor ikke Edvartsen dømme internasjonale kamper. Tom Harald Hagen overtar Hamar-dommerens plass, men Edvartsen vil fortsatt dømme i Tippeligaen.

- Vi har muligheten til å innstille til internasjonale dommeroppdrag. Vi har per nå sju internasjonale dommere og det blir dermed konkurranse blant dommerne. Dermed blir det prestasjonene på hjemmebane som danner grunnlaget for den innstillingen som Fotballforbundet sender videre til FIFA, forklarer dommersjef i NFF, Rune Pedersen.

Kilde: NRK Sport

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere