Lørdag ble det klart at mangeårige Frp-politiker Jon Helgheim tapte kampen mot Morten Wold om den sikre førsteplassen på stortingslista til Buskerud Frp.

Helgheim tapte med 17 mot 23 stemmer, og er helt ute av lista etter at han tapte kampvoteringen.

Les også: Frp og regjeringen fortsetter budsjettforhandlingene

Skittent spill

Da tapet ble kjent gikk han ut på sin egen Facebook-side og takket for fire år på Stortinget.

- Det føles vemodig at det det ikke blir mer, men slik er det, skrev politikeren.

Nå går Helgheim ut i Dagbladet og hevder at han tapte kampvoteringen på grunn av skittent spill.

Les mer: Jon Helgheim vraket i nominasjonskamp

- Jeg kommer aldri til å drive med spill og skitten maktkamp for å få meg en plass, slik er jeg ikke skrudd sammen. Det er altfor mye slikt i politikken, og denne gangen vant spillet, sier han til avisen.

Helgheim sier ingenting om hvem det er som har bedrevet med det han mener er skittent spill.

Han har sammen med Sylvi Listhaug vært en av partiets mest fremtredende politikere de siste årene, og er blant annet Frps innvandringspolitiske talsperson.

Les mer: MDG går inn for samarbeid med venstresiden etter valget

Også tap for Bruun-Gundersen

Helgheim er ikke den eneste som har tapt kampen om stortingsplass. Søndag ble det klart at Frp-politiker Åshild Bruun-Gundersen tapte nominasjonskampen i Aust Agder Frp.

Hun tapte med 14 mot 15 stemmer mot Marius Nilsen.

– Det er kjempespennende, og jeg er veldig beæret. Jeg takker for tilliten og støtten. Det er kjempespennende at de vil satse på meg, sier Nilsen til Fædrelandsvennen.

Det var hele sju motkandidater mot Bruun-Gundersen, som nominasjonskomiteen hadde innstilt på topp, men det var kun Marius Nilsen som ble fremmet på nominasjonsmøtet.

Partileder Siv Jensen sier til Dagbladet at hun synes det er leit at både innvandringspolitisk talsperson Jon Helgheim og helsepolitisk talsperson Åshild Bruun-Gundersen har blitt vraket fra førsteplassen på stortingslistene i sine respektive fylker.

- Nominasjoner er alltid spennende og krevende, jeg vil gratulere de som er nominert, men det er ingen tvil om at jeg syns det er leit at sentrale profiler ikke er renominert, sier Jensen til avisen.

Les også: Høy smitte blant innvandrere: – Integreringen er mislykket