Gå til sidens hovedinnhold

Vraket Kristiania

Det blir ingen navnendring i Oslo.

(iOslo.no) Onsdag ettermiddag behandlet bystyret i Oslo bestemme forslaget om at bydel Sentrum skal få navnet Kristiania.

Les også: - Dette burde hete Kristiania

Saken skulle etter planen vært drøftet og avgjort på forrige bystyremøte, i begynnelsen av mars, men da strakk ikke tiden til. Derfor tas hansken opp i kveld.

Forslaget, som kom fra Venstres Kjell Veivåg fikk imidlertid ikke flertall. Oslo sentrum forblir Oslo sentrum.

Forslaget om at Sentrum bydel skal få navnet Kristiania, som byen het da både Stortinget og Nationaltheatret ble bygget, er ikke nytt. Allerede da bydelsreformen skulle gjennomføres i 2004 kom forslaget opp, men ble forkastet.

Som bydelsnavn
Kjell Veivåg hadde med seg har han en innstilling fra Kultur- og utdanningskomiteen i Oslo kommune.

- Vi synes det kan være ok å bruke navnet Kristiania som det administrative begrepet, sånn som bydel Alna eller bydel Gamle Oslo. Men det betyr ikke at man ikke skal til Oslo sentrum hvis det er dit man skal, sier Veivåg til iOslo.no.

Han avgrenser det han mener bydel Kristiania skal omfatte ved oversiden av Slottsparken og nedover mot Oslo S, rundt Oslo sentrum mot det som er bydel Grünerløkka og bydel Gamle Oslo.

Veivåg understreker imidlertid at det ligger i innstillingen fra Kultur- og utdanningskomiteen at det er opp til bystyret å avgrense det som eventuelt skulle blitt bydel Kristiania.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Kommentarer til denne saken