Vukicevic anker ikke dom for skatteunndragelse - må sone fire måneder i fengsel

DØMT TIL FENGSEL: Tidligere landslagstrener i friidrett Petar Vukicevic er dømt til fengsel i 120 dager for skatteunndragelse, og brudd på bokføringsloven.

DØMT TIL FENGSEL: Tidligere landslagstrener i friidrett Petar Vukicevic er dømt til fengsel i 120 dager for skatteunndragelse, og brudd på bokføringsloven. Foto: Jarl Fr. Erichsen

Ifølge dommen unndro han flere hundre tusen kroner i skatt.

I midten av august ble tidligere landslagstrener i friidrett Petar Vukicevic dømt til fire måneders ubetinget fengsel for skatteunndragelse, og brudd på bokføringsloven.

Da dommen falt i Asker og Bærum tingrett bestemte 59-åringen seg for å ta betenkningstid på ankespørsmålet. Forrige fredag var fristen ute.

Her kan du tipe Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060.

Vukicevic fikk tilståelsesdom

- Dommen er ikke anket, bekrefter politiadvokat Anne Line Grøstad i Asker og Bærum politidistrikt til Nettavisen.

Hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Vukicevic har ikke svart på noen av Nettavisens henvendelser.

I en tilståelsesdom erkjente den tidligere landslagstreneren å ha unndratt skatt av en inntekt på over 1.600.000 millioner kroner over en fireårsperiode, i ligningsårene 2010-2013.

Den totale skatteunndragelsen var på 658.000 kroner.

Har betalt tilbake pengene

I dommen heter det blant annet:

«Siktede skal dømmes for å ha unnlatt å føre regnskap for enkeltpersonforetaket Petar Vukicevic i en periode av fire år, for inntektsårene 2009 - 2012. Forsømmelse av regnskapsførsel i næringslivet må anses som et alvorlig straffbart forhold.»

Ifølge dommen omsatte Vukicevic for mellom 581.000 - 689.000 i hvert av de aktuelle årene.

I dommen går det også frem at Vukicevic nå har gjort opp for seg økonomisk. Han har også betalt renter på det unndratte skattebeløpet.

Dersom Vukicevic ikke hadde tilstått ville han fått fem måneders fengsel, skriver tingrettsdommer Nina Mår i dommen.

Vukicevic var først og fremst kjent som faren, og treneren, til hekkeløper Christina Vukicevic Demidov, og landslagstrener i friidrett.

I januar 2013 kuttet Norges Friidrettsforbund samarbeidet med treneren etter at det ble kjent at han snakket om doping i mailutvekslinger med lagvenn Srdjan Djordjevic.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.