RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer å doble Snøhvit-anlegget

Sist oppdatert:
Snøhvit-partnerne har satt i gang studier for å vurdere en dobling av kapasiteten for prosessering og nedkjøling til flytende naturgass (LNG) på Melkøya i Finnmark
Forutsetningen for at partnerskapet går videre med planene er at det påvises mer gass i Barentshavet.

Det Statoil-opererte Snøhvit-feltet, som for tiden bygges ut, får en nedkjølingskapasitet på 5,67 milliarder kubikkmeter gass årlig.

- Et nytt prosessanlegg i parallell til det som bygges nå kan tidligst settes i drift i perioden 2011-2012, sier Håkon Larsen, leder for lisensadministrasjon i forretningsområdet Undersøkelse og produksjon Norge.

Det er allerede satt av plass til utvidelse av anlegget på Melkøya. Det vil også bli holdt av plass for byggetrinn tre, dersom det blir aktuelt i framtiden

Statoil og partnerne i Snøhvit tar nå stilling til planene for å doble kapasiteten. Statoil kan tidligst ta en avgjørelse i 2006 for å gå videre med prosjektet.

Under forutsetning av at selskapet sikrer ressurser og derved inntektsgrunnlaget for en utvidelse, kan en Plan for utbygging og drift tidligst sendes til myndighetene i 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere