*Nettavisen* Nyheter.

Vurderer å etterforske raset

Politiet skal mandag avgjøre om de vil starte full etterforskning av dødsraset i Fana.

Mandag vil politiet sette seg sammen med en jurist for å vurderer grunnlaget for en mulig etterforskning av raset. De ønsker da å se om det ligger et straffeansvar for Bergen kommune eller grunneier for skredområdet i Hatlestad terrasse, skriver Bergens Tidende.

Boligområdet ble bygget på 1970-tallet, uten at grunneier hadde de nødvendige byggetillatelser fra kommunen. Velforeningen i området har også henvendt seg flere ganger til Bergen kommune for å få området rassikret, men kommunen har vist til at dette er grunneiers ansvar. Byråd Monica Mæland sa på en pressekonferanse onsdag at kommunen var ikke pålagt å rassikre, men har likevel hjemmel for å pålegge grunneier å rassikre.

Informasjonssjef i Norges Geotekniske Institutt, Kjell Hauge, mener kommunen hadde et ansvar for å undersøke påstandene om rasfare da disse kom inn til kommunen.

- Hvis det er riktig at beboerne flere ganger har kontaktet kommunen og uttrykt frykt for ras, så har kommunen ansvar for at det blir gjort en vurdering av rasfaren, sier Hauge til BT.

En person døde og ni personer ble skadd i jordraset i Fana onsdags natt. Situasjonen er fortsatt kritisk men stabil for en 27 år gammel kvinne, og alvorlig men stabil for hennes 3 år gamle datter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.