RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer å etterforske Trønder-Avisa

Sist oppdatert:
Politiet vurderer å etterforske Trønder-Avisa etter at avisa trykket utdrag fra et fengslingsmøte i amfetaminsaken i Stjørdal i forrige uke.

Det melder NRK.no.

Onsdag i forrige uke vurderte Stjør- og Verdal Tingrett varetektsfengsling av fire menn i en stor narkotikasak i Stjørdal. Av hensyn til etterforskningen lukket retten dørene, og alle de innblandede fikk munnkurv. I dag trykket Trønder-Avisa utdrag av rettsdokumentene.

- Vi er jo misfornøyd med at en del av opplysningene har kommet ut i media. Vi bad om at kjennelsen ikke skulle være offentlig og opplysningene skulle ikke ha kommet ut, sier politiinspektør Sigbjørn Bjerkem ifølge NRK.

- Det kan godt hende at det er svært uheldig. Vi vet ikke hva skadevirkningene av dette er per i dag. Hvis det har oppstått skade vil vi selvfølgelig legge mer vekt på dette i de vurderingene vi skal gjøre seinere. Vi vil da se på om det som har skjedd er straffbart, og om det eventuellt er noe som vi velger å gjøre noe med.

Trønder-Avisas sjefredaktør Arve Løberg har ingen kommentar.

Advokat Christian Wiig, som forsvarer en av de varetektsfengslede, sier i en kommentar at han forutsetter at politiet etterforsker hvor avisa har fått tak i opplysningene. Han reagerer sterkt på at Trønder-Avisa sitter med mer informasjon om saken, enn det han selv gjør som forsvarer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere