Vurderer å jekke opp Questerre

Argo har fått økt tro på olje- og gasselskapet og venter på en emisjon.

02.02.10 12:27

Argo Securities er optimistiske til Questerre etter at testproduksjonen fra området Lowlands har startet opp. Nå venter de spent på flytratene mot slutten av februar.

- Vi kan komme til å heve kursmålet til 38,7 kroner mot slutten av 2010, skriver analytiker Teodor Sveen Nilsen i Argo Securities i en analyseoppdatering.

Venter på aksjeemisjon
Bakgrunnen for at de kan komme til å heve kursmålet er at flytrater over 2 millioner kubikkfot per dag fra testingen av den horisontale brønnen vil øke tilliten til det kommersielle potensialet fra området i Lowlands i Canada.

- Vi venter at en aksjeemisjon vil bli gjennomført i løpet av de neste par kvartalene. En slik aksjeemisjon vil ikke bli trigget av en negativ kontantposisjon, men av ledelsene økte tillit til Lowlands-prosjektet med en betydelig kommersiell utvikling, skriver Sveen Nilsen i en analyse.

I dag har Argo-analytikeren en kjøpsanbefaling på Questerre og et kursmål på 26 kroner.

Satser videre i Canada
Questerre melder tirsdag morgen at de har startet produksjonstesting av den horisontale brønnen St. Edouard No. 1A i St. Lawrence Lowlands i Canada.

Dette er den første horisontale brønnen som har måldybde i midten av Utica-intervallet. Brønnen var nylig ferdigstilt med et åtte trinns fraktur stimulering i det 1.000 meter lange horisontale seksjonen.

I forbindelse med ferdigstillelsen ble mikroseismiske overvåking gjennomført ved å benytte en tilhørende vertikal brønn. Questerre venter at de foreløpige resultatene er ventet mot slutten av februar.

Olje- og gasselskapet har også gjennomført boreoperasjoner på en annen horizontal brønn. Denne heter Gentilly No. 2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.