RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer å jekke opp Questerre

Sist oppdatert:
Argo har fått økt tro på olje- og gasselskapet og venter på en emisjon.

Argo Securities er optimistiske til Questerre etter at testproduksjonen fra området Lowlands har startet opp. Nå venter de spent på flytratene mot slutten av februar.

- Vi kan komme til å heve kursmålet til 38,7 kroner mot slutten av 2010, skriver analytiker Teodor Sveen Nilsen i Argo Securities i en analyseoppdatering.

Venter på aksjeemisjon
Bakgrunnen for at de kan komme til å heve kursmålet er at flytrater over 2 millioner kubikkfot per dag fra testingen av den horisontale brønnen vil øke tilliten til det kommersielle potensialet fra området i Lowlands i Canada.

- Vi venter at en aksjeemisjon vil bli gjennomført i løpet av de neste par kvartalene. En slik aksjeemisjon vil ikke bli trigget av en negativ kontantposisjon, men av ledelsene økte tillit til Lowlands-prosjektet med en betydelig kommersiell utvikling, skriver Sveen Nilsen i en analyse.

I dag har Argo-analytikeren en kjøpsanbefaling på Questerre og et kursmål på 26 kroner.

Satser videre i Canada
Questerre melder tirsdag morgen at de har startet produksjonstesting av den horisontale brønnen St. Edouard No. 1A i St. Lawrence Lowlands i Canada.

Dette er den første horisontale brønnen som har måldybde i midten av Utica-intervallet. Brønnen var nylig ferdigstilt med et åtte trinns fraktur stimulering i det 1.000 meter lange horisontale seksjonen.

I forbindelse med ferdigstillelsen ble mikroseismiske overvåking gjennomført ved å benytte en tilhørende vertikal brønn. Questerre venter at de foreløpige resultatene er ventet mot slutten av februar.

Olje- og gasselskapet har også gjennomført boreoperasjoner på en annen horizontal brønn. Denne heter Gentilly No. 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere